Italijanski hleb s maslinama (Fokačo)

Italijanski hleb s maslinama (Fokačo)

Autor: | 05/02/2016

0

Uživajte u pravom mediteranskom ukusu.

Sastojci:

350 g brašna
1/2 kašičice soli
1/2 svežeg kvasca
150 ml vode
25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
3 kašike maslinovog ulja
10 - 15 zelenih maslina

Priprema:

1. U posudu sipati brašno i so. Kvasac razmutiti sa 3 kašičice vode, naliti vode do 160 ml, dodati sok od limuna i ulje. Sipati u brašno i umesiti glatko testo, piše sajt Stil.

2. Ostaviti da se udvostruči pa premesiti i rastanjiti na površinu odabranog pleha.
3. Masline preseći na polovine. Tupom stranom noža napraviti udubljenja u testu pa utisnuti masline. Odozgo posuti krupnom solju pa ispeći.
4. Potrebno vreme za pečenje je oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Pročitajte još

Najnovije vesti