Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.
Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu.
Potrebno je:
500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća
1. Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
2. Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
Pročitajte još
Dom Nede Ukraden na Badnji dan miriše na ovaj specijalitet, nema večere bez njega
Recept Nede Ukraden za bakalar koji će vas oduševiti
06/01/2025
Saznajte višeLink4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
Link4MED i BabyLab – vaš saveznik na putu ka roditeljstvu
06/01/2025
Saznajte višeSrećan Badnji dan: Ove običaje valja danas ispoštovati
Badnji dan je pun rituala i simbolike
06/01/2025
Saznajte višeJelena Đoković ima svoj recept za krompir salatu, ko ovako pravi za Badnje veče?
Jelena Đoković pravila krompir salatu
05/01/2025
Saznajte višeBadnja večera za manje od 6000 dinara, voditeljka spremila krckavu ribu, pastu, salate
Večera za Badnje veče za manje od 6000 dinara
05/01/2025
Saznajte višeJelovnik Ane Mihajlovski u četrdesetim nema veze ni sa jednom dijetom
Jelovnik Ane Mihajlovski pun zdravih namirnica
04/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)