Recept Džejmija Olivera za pasulj prebranac

Recept Džejmija Olivera za pasulj prebranac

Autor: | 07/01/2016

0

Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.

Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu.

Potrebno je:

500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća

1. Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.

2. Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Pročitajte još