Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.
Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu.
Potrebno je:
500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća
1. Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
2. Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
Pročitajte još
To smo mi: Članovi Riblje čorbe snimili album sa horom “Svitac”
Članovi Riblje čorbe i hor Svitac snimili album
13/03/2025
Saznajte višeStolice koje unose šarm u svaki prostor
Stolice koje unose šarm u svaki prostor
13/03/2025
Saznajte višeZa tri meseca Marko Kon izgubio 40 kilograma, ova dijeta uspeva
Kako je smršao Marko Kon zanima mnoge
12/03/2025
Saznajte višeOvde žive predsednik i prva dama, Tamara Vučić otvorila vrata porodičnog doma FOTO
Dom Tamare i Aleksandra Vučića porodična je oaza mira
12/03/2025
Saznajte višeImala 82 kg, smršala 30: Slađa Alegro uz ovaj trik vratila devojačku liniju
Dijeta Slađe Alegro uz koju je izgubila 30 kilograma
11/03/2025
Saznajte višeESENCIJE PARFEMA PRETOČENE U SOFISTICIRANE KOKTELE
Belodore, The Perfume Atelier i Hyatt Regency Beograd u jedinsvtenoj kolaboraciji
11/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)