Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.
Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu.
Potrebno je:
500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća
1. Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
2. Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)