Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.
Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu.
Potrebno je:
500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća
1. Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
2. Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
Pročitajte još
Dan koji slavi emociju, rivalstvo i strast za sportom (18+)
Max Bet sport caffe
12/11/2024
Saznajte višeĐokovićeva vila u Rumi kao iz magazina! Čak su stavili i poseban krov
Vila Novaka Đokovića na Fruškoj gori ostavlja bez daha
12/11/2024
Saznajte višeZa duži život dovoljno je ovoliko koraka dnevno, nikako manje
Broj koraka za zdrav život je ovaj, nikako manje
12/11/2024
Saznajte višeNutricioniste ne sluša i jedno pravilo krši stalno! Dijeta Aleksandre Radović
Dijeta Aleksandre Radović bez gladovanja
12/11/2024
Saznajte višeLjiljana Blagojević i Siniša Kovačević stan u centru Beograda zamenili rajem u Surduku FOTO
Kuća Ljiljane Blagojević i Siniše Kovačevića je oaza mira poznatog para
11/11/2024
Saznajte višeSvinjsko pečenje iz rerne - korica hrskava i slana, a meso sočno i mekano
Priprema pečenja u kućnim uslovima nikad nije bila lakša
10/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)