Sastojci:
300 g piletine
1 i 1/4 l supe od kostiju (ili bujona)
40 g masnoće
20 g brašna
40 g luka
čen belog luka
5 g ljute paprike
1/2 dl belog vina ili soka od limuna
1/2 dl kisele pavlake
žumance
lovorov list, celer
so
Priprema:
1. Piletini odstranite kosti, meso isecite na komadiće i dodajte sitno seckano povrće. Sve pristavite u supu od kostiju i kuvajte na laganoj vatri.
2. Posebno pripremite svetlu zapršku od brašna, luka, belog luka i paprike, zalijte hladnom vodom i dodajte u supu. Posolite, dodajte lovorov list. Čorbu na kraju zakiselite limunovim sokom ili vinom, prelijte kiselom pavlakom sa žumancetom i po želji dodajte seckan celer.
Pročitajte još
Tradicija se nastavlja: Deca bez roditeljskog staranja dobila paketiće u Belom Dvoru
Paketići za Božić deci bez roditeljskog staranja uz podršku kompanije Veropoulos
03/01/2025
Saznajte višePOSNA verzija Dubai čokolade - recept ukusniji od originala?
Posna Dubai čokolada sprema se jednostavno
03/01/2025
Saznajte višeOva dijeta za 7 dana skida 5 kg, meso, jaja i mleko dozvoljeni, ali ne voće i povrće
Mesna dijeta daje fenomenalne rezultate
03/01/2025
Saznajte višeDanijela Dimitrovska je ovo jelo spremala Jevremu u novogodišnjoj noći, gotovo za 15 minuta
Recept Danijele Dimitrovske za pica rolnice
02/01/2025
Saznajte višeOvu boju nikada ne stavljajte u svoj dom, odnosi sreću i novac, unosi nemir
Boja kojom nikako ne treba da opremate vaš dom
02/01/2025
Saznajte više
Komentari (0)