Ovaj hleb možete da jedete za doručak čak i kada ste na dijeti, a pravi se za oko 35 minuta.
Potrebno:
- 100 grama speltinog brašna
- 100 grama ražanog brašna
- 40 grama heljdinog brašna
- 40 grama ovsenog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica origana
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- kašika belog susama
- kašika crnog susama
- kašika maslinovog ulja
- 240 militara kisele vode
Priprema:
Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni Celzijusovih. U činiji suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama "razvucite" smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.
Slične Vesti
Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku: Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač
Recept Bože Vraće za hleb sa četiri vrste brašna
10/09/2023
Saznajte višePročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)