Papalina je morska riba iz porodice haringe koja naseljava prostor Atlantskog okeana i severnog Jadrana, posebno na mestima gde je manji salinitet, oko ušća reka u more. Ovo je riba nežnog ukusa i vrlo je popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.
Valja napomenuti da se nutritivna vrednost kao i sadržaj masnih kiselina omega-3 ne gubi kada se riba konzervira metodom brzog smrzavanja. Smrznuta papalina najbolji je izbor za ljubitelje male i sitne plave ribe. Dostupna je tokom cele godine i vrlo jednostavna za pripremu. Nakon samo nekoliko minuta u rerni ili tiganju uz preliv od hladnog maslinovog ulja sa belim lukom ili limunovim sokom uz dodatak začinskog bilja, papalina postaje odličan obrok koji hrani sva čula i našem organizmu daje neophodne blagotvorne sastojke.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više