Kako starimo tako se i rad metabolizma usporava, pa se masti sve lakše nakupljaju na neželjenim mestima. Najjači borac protiv masnih naslaga je voda. Predstavljamo vam koje sveže namirnice možete dodati vodi kako biste ubrzali rad metabolizma, a da u isto vreme uživate u ukusu.
Limun ili limeta
Limun i limeta su odlični izvori vitamina C, vrlo važnog antioksidansa koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala u telu. Takođe, dobri su sa čišćenje organizma i regulisanje probave. Vodu sa limunom ili limetom je jednostavno napraviti. Potrebno je samo da pola limuna ili limete iscedite u flašu s vodom.
Sveži listovi nane
Biljku nanu možete sami da uzgajate u bašti ili na terasi. Možete je držati i unutra, samo je stavite pored prozora kako bi dobila dovoljno svetlosti. Nana aktivira pljuvačne žlezde i probavne enzime koji pomažu telu da apsorbuje hranljive materije iz hrane. Zbog svojih umirujućih svojstava pomaže kod želudačnih tegoba.
Karanfilić
Osim što pomaže kod problema sa probavnim sistemom, uspešno se bori protiv parazita koji se mogu naći u ljudskom organizmu. Ubacite u vodu tri do pet celih karanfilića i ostavite da malo odstoje kako biste dali aromu vodi. Kada popijete vodu, karanfilić možete pojesti, samo budite oprezni jer je dosta ljut.
Koren đumbira
Đumbir se već vekovima koristi kao lek za lošu probavu, stomačne grčeve, mučnine i gasove. Uz to poboljšava cirkulaciju i deluje protiv upala i virusa. Đumbir veličine palca isecite na sitne kocke i dodajte vodi. Kao i kod nane, kada popijete vodu, đumbir možete pojesti, ali pažljivo jer je vrlo aromatičan.
Kriške svežeg krastavca
Krastavci daju prijatan i osvežavajući ukus vodi. Ne samo da sadrže antioksidanse i vlakna, već i pospešuju proizvodnju insulina u pankreasu. Pomažu i pri uklanjanju toksina iz probavnog sistema. Sveži krastavac isecite na tanke kriške i ubacite u vodu. Sačekajte bar dva sata da krastavac otpusti ukus.
Cimet
Odličan je lek protiv gljivica i virusa, a pomaže i kod loše probave. Pospešuje cirkulaciju, razgrađuje masnoće i reguliše glukozu u krvi tako što usporava vreme potrebno da hrana iz želuca dođe do tankog creva. Komad štapića cimeta stavite u vodu i pustite kratko da odstoji kako bi je aromatizovao.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više