Nema osobe koja ne želi blistavi osmeh, ali neke namirnice "potajno" boje naše zube. Kako bi smanjili njihov loš uticaj potrebno je da ih prepoznamo i umereno ih konzumiramo, ali i nakon konzumiranja odmah operemo zube.
Krekeri
Ko bi pomislio da su i krekeri među top krivcima koji boje zube? Mnogi krekeri proizvedeni su od rafinisanih ugljenih hidrata, koji se pretvaraju u šećer i tako postaju izvor hrane za bakterije koje boje zube, piše superzena.
Balzamiko sirće
Obojeni tečni začin pun kiseline, koji rado dodajemo u jela i salate, nažalost negativno utiče na belinu zuba. Kako bi smanjili štetno dejstvo, pokušajte da smanjite količinu.
Kiseli krastavčići
Stigla je loša vest za obožavatelje ovog kiselog ukusa. Upravo kiselina iz krastavaca može da naruši gleđ i uzrokuje promenu boje zuba.
Kafa i čaj
Ljubitelji kafe i čaja mogli bi da završe sa žutim zubima, a to naročito važi ako preteraju sa uživanjem u ovim omiljenim napicima.
Paradajz sos
Paradajz svojom kiselinom, ali i intenzivnom bojom može da izazove tamnjenje i eroziju zuba.
Pročitajte još
Proglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)