Enso restoran će krajem juna obeležiti godinu i po dana postojanja na beogradskoj gastro sceni. Ova oaza ukusa je jedan od predvodnika domaće gastro scene. Koncept restorana pomera granice kulinarstva u Srbiji, simbolizuje apsolutnu harmoniju, snagu, minimalizam i eleganciju pri spremanju i serviranju hrane.
Šefovi Uroš i Nedeljko vole da je meni svež, kao što su sveže i namirnice u našem frižideru
Ovi vrsni kuvari nikada ne miruju. Retko prođe dan da se ne kreira ili ne isproba neki elemenat, da li je to novi krem, kuli ili sladoled od najmanje očekivane namirnice, kao na primer sladoled od kokica ili kukuruza. Onda se osmišljaju smele kombinacije ukusa koje svojom teksturom prate, upotpunjuju ili prave kontrast glavnom elementu jela. Ovo eksperimentisanje, isprobavanje i uklapanje je složen i dugotrajan proces, koji trpi mnoštvo promena dok se ne postigne potpuna harmonija ukusa, ali i samog vizuelnog momenta, koji prati i trenutno godišnje doba.
Smena godišnjih doba ujedno je i najdinamičniji period u kuhinji restorana Enso. To je vreme kada je kuhinja na tački preseka izneđu umetničkog ateljea i naučne laboratorije. Smenjuju se kreativnost i eksperiment, lepo složene bolje i precizno ukombinovani ukusi, aranžiranje tanjira poput nastajanja umetničke slike i sistematično zapisivanje svakog novog recepta. To je vreme kada nastaje novi meni, sa sezonskim namirnicama koje uvek sveže i pažljivo birane zauzimaju glavne uloge u postavci novog menija. Osluškujući afinitete gostiju i uzimajući u vid njihove različite načine ishrane, vodeći računa o vegeterijancima, veganima, ali i o ljubiteljima mesa i ribe, šefovi su kreirali inovativan letnji meni. Osim što pruža mogućnost izbora za svačiji ukus, Enso svojim novim menijem predvodi kulinarske tendencije domaće scene i zadržava hrabar pristup gotovo umetničkoj interpretaciji i prezentaciji hrane.
Hrana je svakako najbitniji segment restorana, na koji se polaže najviše pažnje. Enso ipak teži da podjednako usavršava i uslugu i enterijer. Letnja bašta je preuređena u topao i zelen prostor, idealan za beg od gradske gužve i užurbanosti. Zbog blizine Bitefartcafe kluba, ali i blizine centra grada, restoran Enso je postao omiljeno mesto za početak izlaska. Kao ugostiteljski objekat u čijem fokusu su inovacije, ove letnje sezone, Enso je osmislio novi koncept izlaska “Sounds Delicious”, koji objedinjuje spektakularnu hranu, kvalitetno piće i muziku sa vinila popularnih Djeva.
Sounds Delicious će se pretežno održavati petkom, u intimnom ambijentu predivne bašte, pod prigušenim svetlom. Ovaj događaj će tako postati mesto i vreme okupljanja gradske ekipe, koja će imati priliku da na idealan način započne svoj vikend provod. Zajedno sa nenametljivo predusretljivom uslugom konobara koji će vam se naći pri odabiru jela, ali i uparivanju vina koja se sva služe na čašu, zatvara se krug idealnog užitka, a otvara novo hedonističko poglavlje i mogućnost za jedinstveno iskustvo perfektinih ukusa.
Radno vreme restorana preko leta ostaje od utorka do subote, 9 – 24h i nedeljom od 13h.
Rezervacije se mogu izvršiti na sajtu www.enso.rs i telefonom na broj : 063594924
Pročitajte još
Jesenja pita po receptu Cece Ražnatović. Ko kaže da pevačica u kuhinju ne ulazi?
Recept Cece Ražnatović za posnu pitu idealnu za jesen
14/10/2024
Saznajte višeČuvena šefica meksičke kuhinje u Beogradu: Festival tradicionalne hrane za dušu stigao i kod nas
Ambasada Meksika poziva srpsku publiku da proba ove ukusne kulinarske specijalitete meksičke kuhinje
14/10/2024
Saznajte višeAleksandra Jeftanović za doručak obavezno jede ovo i izgleda savršeno na pragu 50. godine
Ishrana Aleksandre Jeftanović tajna je njenog dobrog izgleda
13/10/2024
Saznajte višeBrena i Boba zabrinuti, uragan preti da im uništi vilu vrednu 18 miliona dolara
Vila Lepe Brene u Majamiju vredi milion evra
10/10/2024
Saznajte višeSoba Srne Lazić je po meri svake princeze, roditelji su brinuli o svakom detalju FOTO
Soba Srne Lazić je po meri svake princeze
09/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)