Kada oljuštite pomorandžu, prvo što uradite je da bacite koru u kantu za smeće. Ovaj korak od sada treba da preskačete, jer upravo ovaj deo pomorandže sadrži najviše vitamina C, čak dva puta više od samog ploda.
Kora pomorandže pored velike količine vitamina C sadrži isalvestrol Q40 i limonelu - sastojke koji pomažu organizmu da se izbore sa rakom debelog creva, ali i sve češćem raku dojki,piše zenski magazin.
Nepoznata dobrobit vitamina D: U čemu je još dragocen, a niste znali
Da biste ih mogli upotrebiti kao suplement ishrani, potrebno da je napravite njihov prah:
Uzmite nekoliko pomorandži, oljuštite ih i pojedite. Nakon toga koru nemojte bacati, kao to smo već rekli, već je stavite u pleh i osušite. Kada se potpuno osuše, sameljite ih i dobijenu smesu u vodu praha stavite u čistu teglu koju ćete držati dobro zatvorenom.
Kad vaše vežbanje ne daje rezultate, sigurno u ovome grešite
Svakodnevno uzimajte po jednu kašiku ovog praha tako što ćete ga konzumirati sa smutijem, muslijem, čašom vode ili jogurtom. Pored toga sa ovim prahom možete i dodavati ukus pomorandže vašim omiljenim desertima. Posle samo par dana, primetićete veliku promenu u vašem organizmu: osećaćete se bolje, energičnije, a virusi i gripovi će vas zaobilaziti u širokom luku.
Pročitajte još
Mesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte višeI za one sa viškom kilograma: Zdrav hleb Mirke Vasiljević, gotov za 15 minuta
Recept Mirke Vasiljević za zdrav hleb
20/03/2025
Saznajte višeGalaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
Galaxy A36 i Galaxy A56 - Fenomenalan dizajn telefona, moćne funkcije - moguće je!
19/03/2025
Saznajte višeDaleko od estrade: Nada Topčagić se u ovu kuću uvek vraća
Kuća Nade Topčagić na Tari je oaza mira
18/03/2025
Saznajte višePosne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević su pravo remek-delo, unuka Miona je najslađi pomoćnik
Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice je veoma jednostavan
18/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)