Pokažite nam se kako se u vaš Dan zaljubljenih umešala ljubav i osvojite putovanje u najromantičniji grad na svetu.
Najlakši put do nečijeg srca je put kroz stomak. Nema sumnje da će vaša draga ili vaš dragi najviše uživati u onome što ste sami spremili za njih. Zašto to ne bi bili kolači sa dva specijalna sastojka – ljubavlju i Dijamant margarinom? Za vas smo pripremili i recepte pomoću kojih ćete zasigurno zagrejati nečije srce.
Međutim, način na koji rešite da provedete ovaj Dan zaljubljenih, uz malo kreativnosti i istinske vrednosti – zagrljaj i osmeh, kolače u čiji recept se umešala ljubav, može da vas odvede i u najromantičniji grad na svetu. Dijamant će jedan zaljubljeni par poslati pravo u Pariz, a potrebno je samo da na društvenim mrežama pokažete na koji se to način Dijamant margarin umešao u vaš dan za ljubav, uz dobro poznat hashtag #usvesemesaljubav.
Dijamant margarin je već poznat kao glavni sastojak neodoljivih kolača u svim važnim prilikama. Zbog toga će ova kompanija i ovog najromantičnijeg dana u godini u Beogradu, Novom Sadu i Nišu na hiljade prolaznika obradovati kolačima koje je za njih pripremio Dijamant brend ambasador Zdravko Gavrilović.
Vođeni ovim primerom, provedite ovaj dan stvarajući slatke uspomene, sa voljenom osobom i dobro proverenim receptom. I ne zaboravite da umešate ljubav.
Predlozi recepata Zdravka Gavrilovića:
Medenjaci
Sastojci:
100g meda
100g braon šećera
3g soli
1 kesica vanilin šećera
2 jaja
5g sode bikarbone
3g cimeta
3g karanfilića u prahu
300g brašna
Način pripreme:
Istopiti margarin, med, šećer, so i vanilin šećer. U ovu smesu dodati sodu bikarbonu i ohladiti je. Zatim dodati jaja, začine, brašno i dobro izmešati, tako da se dobije glatka masa.
Prekriti folijom i ostaviti da odstoji najmanje 3 sata ili da prenoći.
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Oblikovati loptice i peći 12-15 minuta.
Ohladiti i po želji posuti šećerom u prahu ili napraviti preliv od 150g šećera u prahu i par kapi vode. Tu masu preliti preko medenjaka.
Sacher torta
Sastojci:
9 jaja
280g crne čokolade
100g brašna
200g šećera
5g cimeta
1 tegla džema od kajsije
Sastojci za glazuru od čokolade:
50g Classic margarina
200g crne čokolade
Način pripreme:
Otopiti margarin i čokoladu. U to dodati žumanca i sve izmešati. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i ostalu smesu. Sve lagano umešati, kako masa ne bi spala.
Peći u okruglom plehu na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada se kora ohladi preseći je na pola i filovati vrelim džemom od kajsije. Ostaviti da se ohladi i nakon toga tortu preliti glazurom od čokolade.
Tortu servirati sa umućenim šlagom.
Pročitajte još
Dijeta Emine Jahović čini čuda, samo ako ste jak karakter
Dijeta Emine Jahović nije za svakoga, jedino ovako održava besprekornu figuru
05/11/2024
Saznajte višeZdraviji od kupusa i koprive! Neda Ukraden sprema raštan, evo recepta
Recept Nede Ukraden za raštan
02/11/2024
Saznajte višeMaxBet Halloween žurka: Noć zabave uz sjajne nagrade! (18+)
MaxBet Halloween žurka: Noć zabave uz sjajne nagrade!
01/11/2024
Saznajte višeZnam da nije zdravo, ali meni tako odgovara! Doručak Ive Štrljić je neobičan
Doručak Ive Štrljić
01/11/2024
Saznajte višeSlavimo Svetog Luku: Danas ova stvar mora da se uradi da se otera bolest iz kuće
Sveti Luka običaji na današnji dan
31/10/2024
Saznajte višeKako od XXL do M? Vesna Milanović drastično smršala, poštovala samo 3 pravila
Dijeta Vesne Milanović pomoću koje je skinula kilograme
30/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)