Spektakl, sjaj i glamur: Nastupom Hausera otvoren Banja Luka Fest

Spektakl, sjaj i glamur: Nastupom Hausera otvoren Banja Luka Fest

Autor: | 05/07/2024

0

Banja Luka Fest i ove godine izaziva veliku pažnju celog regiona - otvoren je prošle večeri koncertom svetskog virtuoza Stjepana Hausera, i trajaće sve do 6. jula na tvrđavi Kastel, koja je samo za ovu priliku pretvorena u glamuroznu koncertnu dvoranu.

Hauser je upravo u Banji Luci započeo evropsku turneju, koja se nastavlja u svim najvećim gradovima starog kontinenta. Pred banjalučkom publikom, koju je pozdravio prvi put u svojoj karijeri, pokazao je zašto važi za jednog od najautentičnijih i najsenzacionalnijih pojava na svetskoj sceni.

Indir Merdanović

 

- Dobro veče, Banja Luka. Ovo je moj prvi put u Banja Luci i radujem se što sam konačno tu. Imam za vas jako puno pesama, te vas molim da ostanete sa mnom do kraja, jer sam za početak spremio nešto malo sporije i romantičnije, nadam se da nećete otići. A onda sledi ludilo. Uživajte - rekao je Hauser.

Na koncertu u Banjoj Luci buntovnik na violončelu uz pratnju orkestra izvodio je neke od najlepših muzičkih kompozicija ikad - “Starlights City”, “Shape of my Heart”, “Sway”...

Indir Merdanović

 

Čula se i pesma “Caruso”, italijanskog kantautora Luča Dale, a na zvuke “Pirates of the Caribbean” brojna publika je pala u euforiju, vođena raskošnim muzičkim umećem violončeliste.

Usledio je deo koncerta koji je bio ispunjen latino zvucima, a publika je za tili čas sedeću platformu na banjalučkoj tvrđavi transformisala u plesnu dvoranu na otvorenom.

Indir Merdanović

 

Hauser je zasvirao “Let's Get Loud” u originalnom izvođenju dive Dženifer Lopez, “Living la vida loca” Rikija Martina, “Despacito” Luisa Fonsija, hitove “Señorita”, “La Isla Bonita”, “Volare”, “Bamboleo”, te pokazao zašto njegova turneja nosi epitet svetskog šoua.

Indir Merdanović

 

Zaštitni znak Festivala je crveni tepih, na kojem su se pre koncerta pojavile brojne ličnosti iz svih sfera javnog života, a među njima je posebnu pažnju privukao dolazak pop zvezde Jelene Tomašević, čiji će koncert sa suprugom Ivanom Bosiljčićem zatvoriti ovogodišnji festival. Najpoznatiji umetnički par na našim prostorima izvodi premijerni koncert “Simfonija udvoje”.

Ulaznice za zatvaranje Festivala još uvek su dostupne i putem onlajn prodaje: www.kupikartu.ba/karte/event/6603/jelena-tomaevi-i-ivan-bosilji-banja-luka-fest-2024.

Indir Merdanović

 

Večeras na Banja Luka Festu nastupa “Bijelo dugme”, najveća rok grupa na našim prostorima, u okviru slavljeničke turneje povodom 50 godina postojanja.

Više o Banja Luka Festu na zvaničnom Instagram profilu www.instagram.com/banjaluka.fest.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Indir Merdanović