Deep Purple pred prepunim Tašom: Legendarni rokeri oduševili Beograd

Deep Purple pred prepunim Tašom: Legendarni rokeri oduševili Beograd

Autor: | 15/07/2024

0

Engleski hard rok sastav Deep Purple sinoć je priredio nezaboravan koncert na Stadionu Tašmajdan u organizaciji Skymusica, a raspoloženi fanovi svih generacija uživali su u večeri ispunjenoj legendarnim hitovima jednog od najvećih rokenrol bendova ikada.

“Drago mi je što smo se vratili u Beograd. To je divno”, poručio je pevač Ijan Gilan na početku nastupa.

Deep Purple je u domaćoj prestonici svirao prvi put 1975. godine, a sada su se vratili u okviru evropske turneje promovišući novi album “=1”.

Koncert su počeli energičnom izvedbom pesme”Highway Star”, ikoničnog hita iz 1972. godine. Publika je mogla da uživa u mešavini starih i novih numera, uključujući “Portable Door” i “Lazy Sod”, koje su deo njihovog 23. albuma, čiji je izlazak planiran za 19. jul.

Skymusic

 

Poseban trenutak večeri bio je kada je bend izveo pesmu “Uncommon Man”, posvećenu preminulom klavijaturisti Džonu Lordu.

Tokom jednoipočasovne svirke, legende svetske rokenrol scene demonstrirale su ono što je krcati Tašmajdan od njih i očekivao: ubitačne gitarske rifove, neprolazan Ijanov vokal, strast i energiju dostojnu jednog od pet najuticajnijih bendova svih vremena.

Novi gitarista Sajmon Makbrajd briljirao je na sceni, vešto izvodeći klasike koje je originalno snimio Riči Blekmor. Njegove solaže izazvale su oduševljenje kod publike, dok su hitovi poput “Into the Fire” i “Lazy” vraćali prisutne u zlatne sedamdesete.

Klavijaturista Don Ejri impresionirao je ceo stadion solo nastupom koji je uključivao “Fantoma iz opere”, Mocartov “Turski marš” i srpsku tradicionalnu pesmu “Ajde, Jano”. Ovo je dodatno podiglo atmosferu pre nego što je bend nastavio sa pesmama “Anya” i “Bleeding Obvious”.

Skymusic

 

Glavni deo nastupa završio se snažnim izvedbama pesama “Space Truckin'” i nezaobilaznom “Smoke on the Water”, koja je izazvala najglasnije ovacije - publika je u transu pevala uz svaki ton ove antologijske numere, stvarajući momente za pamćenje.

Time je zvaničan deo koncerta bio završen, a nakon glasnih višeminutnih ovacija bend se vratio na bis sa hitovima “Hush” i “Black Night”, što je izazvalo neviđenu euforiju među mnogobrojnim fanovima.

Na kraju, Gilan se emotivno oprostio od beogradske publike: “Ovo je nerealno, neverovatno! Mnogo vam hvala, bila je ovo sjajna noć. Hvala svima. Fantastično! Volimo vas!”

Kao predgrupa Deep Purpleu nastupio je kragujevački bend Epilog.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Skymusic

Pročitajte još

Najnovije vesti