Kako se bliže novogodišnji praznici tako počinjemo da razmišljamo o poslasticama koje ćemo praviti i u čijim ukusima ćemo uživati u društvu svojih najmilijih.
Na Internetu je osvanuo recept za kolač od toplog mleka koji je postao pravi viralni hit. Nakon svakog obroka, a ako imate dovoljno mašte, osnovni recept možete lako upotpuniti voćem, kakaom ili komadićima čokolade.
Sastojci:
- 4 cela jaja
dve šoljice šećera
1 kašika arome vanile
prašak za pecivo
2 1/4 dve šoljice brašna
1 1/4 šoljice mleka
10 kašika maslaca
Priprema:
U posudu stavite 4 cela jaja, šećer i penasto umutite. Dodajte jednu supenu kašiku arome od vanile. Smesi polako dodajte brašno i prašak za pecivo. Na šporetu ugrejte 1 1/4 čaše mleka, dodajte deset supenih kašika maslaca i mešajte na laganoj vatri dok se ne maslac ne otopi. Toplo mleko sipajte u smesu jaja i brašna i testo gustine poput onog za palačinke, sipajte u kalup za pečenje.
Pecite oko pola sata u prethodno ugrejanoj rerni na 180 Celzijusa. Po želji u testo možete dodati i komade sezonskog voća ili onog iz kompota i poslužite uz kafu ili čaj.
Slične Vesti
Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju: Recept za kolač od zove i limuna
Kolač od limuna i zove - jednostavan, a prepun ukusa
06/06/2022
Saznajte višePročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više