Ako volite izazove, a nedostaje vam inspiracije za jedan kulinarski poduhvat, predlažemo recept koji će zadovoljiti i najprobirljvije gurmane.
Sastojci za 4 osobe:
Mini Pipe Rigate Barilla 350 g
Plavi patlidžan iseckan na kockice 200 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 20 g
Usoljena rikota 50 g
Pinjoli 20 g
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte Mini Pipe Rigate “al dente”, prema uputstvu na pakovanju.
Za to vreme, u nelepljivom tiganju blago propržite pinjole. Sklonite s vatre.
U isti tiganj dodajte supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, propržite kockice plavog patlidžana dok ne porumene; dodajte sos Basilico i ostavite dok ne izbije ključ da bi sos upio ukus plavog patlidžana.
Ocedite Mini Pipe Rigate i pomešajte ih sa sosem i sve zajedno promešajte.
Servirajte s rendanom usoljenom rikotom i proprženim pinjolima.
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više