Ako volite izazove, a nedostaje vam inspiracije za jedan kulinarski poduhvat, predlažemo recept koji će zadovoljiti i najprobirljvije gurmane.
Sastojci za 4 osobe:
Mini Pipe Rigate Barilla 350 g
Plavi patlidžan iseckan na kockice 200 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 20 g
Usoljena rikota 50 g
Pinjoli 20 g
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte Mini Pipe Rigate “al dente”, prema uputstvu na pakovanju.
Za to vreme, u nelepljivom tiganju blago propržite pinjole. Sklonite s vatre.
U isti tiganj dodajte supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, propržite kockice plavog patlidžana dok ne porumene; dodajte sos Basilico i ostavite dok ne izbije ključ da bi sos upio ukus plavog patlidžana.
Ocedite Mini Pipe Rigate i pomešajte ih sa sosem i sve zajedno promešajte.
Servirajte s rendanom usoljenom rikotom i proprženim pinjolima.
Pročitajte još
Venčani kum Ace Sofronijevića je sin čuvenog pevača, otpevao najveći hit, doživeo najgoru sudbinu
Kum Ace Sofronijevića sin je poznatog pevača
11/04/2025
Saznajte višeBelgrade River Fest 2025: Magija muzike na obali reke
Četvrto izdanje Belgrade River Festa stiže u junu
10/04/2025
Saznajte višeU junu puni 62 godine: Tajna mladalačkog izgleda Anice Dobre trend koji je zaludeo svet
Anica Dobra pridržava se posebnog režima ishrane
10/04/2025
Saznajte više