Ako ste podlegli nutricionistički neopravdanoj “negativnoj kampanji” protiv ugljenih hidrata, pročitajte naših pet razloga koji će vas uveriti da testenina treba da bude redovan sastavni deo vaših jelovnika... Zahvalićete nam kasnije...
Sada je vreme da sa reči, pređemo na dela. Donosimo recept za neodoljive lazanje od povrća, apsolutno autentičnog, pravog italijanskog ukusa.
Lazanje Barilla s Barilla prelivom Napoletana i hrskavim povrćem
Sastojci za 4 osobe:
Barilla lazanje La Collezione 10 kora
Barilla sos Napoletana 200 g
Tikvice 100 g
Brokoli 100 g
Paprika babura 100 g
Parmezan 60 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
So i biber
Za sos bešamel:
Maslac 40 g
Belo brašno 40 g
Muskatni orašćić prstohvat
So
Priprema:
Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Nekoliko minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja da bi povrće ostalo hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.
Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca (fr. roux). U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.
Podmažite pleh.
Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja La Collezione (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.
Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).
Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Još zanimljivih i ukusnih recepata možete pronaći OVDE!
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više