5 odličnih razloga da češće jedete testeninu + recept za savršene, prave italijanske, vege lazanje

5 odličnih razloga da češće jedete testeninu + recept za savršene, prave italijanske, vege lazanje

Autor: | 11/06/2018

0

Ako ste podlegli nutricionistički neopravdanoj “negativnoj kampanji” protiv ugljenih hidrata, pročitajte naših pet razloga koji će vas uveriti da testenina treba da bude redovan sastavni deo vaših jelovnika... Zahvalićete nam kasnije...

  • Testenina je ne samo dobra za vaš organizam, već i za planetu. To je održiva namirnica koja se nalazi u samoj osnovi Barilline “duple piramide” – sistema ishrane koji naglašava dvostruku vrednost namirnica, nutritivnu i ekološku.
  • Testenina je stub mediteranske ishrane, a poznato je da je upravo mediteranska ishrana jedna od najuravnoteženijih na svetu.
  • Testenina vas čini sitim. Ugljeni hidrati iz testenine daju konstantan priliv energije zbog kojeg ćete biti siti duže vreme.
  • Od testenine se ne možete ugojiti! Ugojiti se možete samo od viška kalorija.
  • Testenina je ukusna i spaja ljude. U pitanju je jedna od najomiljenijih namirnica sa kojom se može pripremati široka paleta raznovrsnih jela i u čijem se ukusu najviše uživa na čitavom svetu.
  • Sada je vreme da sa reči, pređemo na dela. Donosimo recept za neodoljive lazanje od povrća, apsolutno autentičnog, pravog italijanskog ukusa.

    Lazanje Barilla s Barilla prelivom Napoletana i hrskavim povrćem

    Sastojci za 4 osobe:
    Barilla lazanje La Collezione 10 kora
    Barilla sos Napoletana 200 g
    Tikvice 100 g
    Brokoli 100 g
    Paprika babura 100 g
    Parmezan 60 g
    Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
    So i biber

    Više recepta sa testeninama možete pronaći ovde!

     

    Za sos bešamel:

    Mleko 900 g
    Maslac 40 g
    Belo brašno 40 g
    Muskatni orašćić prstohvat
    So

    Priprema:
    Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Nekoliko minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja da bi povrće ostalo hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.
    Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca (fr. roux). U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.
    Podmažite pleh.
    Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja La Collezione (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.
    Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).
    Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

    Još zanimljivih i ukusnih recepata možete pronaći OVDE!

    hellomagazin.rs Barilla/Promo

    Pročitajte još

    Najnovije vesti