Sladoled i uživanje na snegu, zvuči kao odlična ideja. Upravo iz tog razloga, Frikom je ove godine obradovao svoje verne ljubitelje sladoleda na Kopaoniku i Zlatiboru.
Sladoled je deo istorije svih kultura i civilizacija, počevši od Italije, preko Japana do Amerike, takođe sladoled se u velikim količinama konzumira u Skandinaviji i to najviše tokom zime. Međutim, sa prvim hladnim danima kod nas se mnogi odriču ovog užitka. Lekari, kao i naučna istraživanja su razbili uvreženi mit i roditeljske predrasude o tome kako ne valja jesti sladoled tokom zime. Poznati lekari tvrde da je sladoled bezbedno i poželjno jesti tokom zime, jer njegova hladnoća ne može da izazove upalu grla, već tu vrstu oboljenja donose bakterije i virusi. Takođe, sladoled je poželjan upravo zbog manje temperaturne razlike između spoljne sredine i našeg tela.
Punih nedelju dana iskusni skijaši, kao i svi oni koji vole uživanje na snegu, imali su priliku da se slade Frikom sladoledima na Kopaoniku i Zlatiboru. Najmlađi posetioci su uz sladolede na poklon dobilali kliska, a one nešto starije u kafićima je sačekala kugla sladoleda, kao slatko iznenađenje dobrodošlice.
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više