Pravnica po obrazovanju, spisateljica po vokaciji, Jasmina Ana izazvala je mnogo komentara tokom boravka u rijaliti-programu „Farma“. Po završetku ove emisije, Jasmina Rakitić, kako joj je pravo ime, uživala je u druženju sa najmilijima i prepustila se životnim radostima koje su joj nedostajale tokom boravka na imanju u Lisovićima. Jasmina živi u prostranom domu na Vračaru, a ekipu magazina „Hello!“ dočekala je ljubazno i gostoprimljivo. Za početak razgovora govori o svojoj emisiji „Šampanjac sa Jasminom Anom“ koja se emituje na televiziji „Kopernikus“.
- Svaka emisija je tematska, a gosti su mi zanimljive ličnosti: od akademika do estrade. Planiram da ugostim nekadašnje „farmere“ sa imanja u Lisovićima.
Po izlasku iz izolacije sigurneo ste videli ko je od ukućana govorio loše o vama.
- Natalija i Boki su pričali ružne stvari, a ostalo što nije lepo nisam ni pratila. Znam da su Kaća i Marjan lepo govovorili o meni. Nedavno sam sa Katarinom izašla u grad i odlično smo se provele, tri kafane smo promenile. Prvo je došla kod mene, pa smo otišle u „Klub književnika“, potom u kafanu u Skadarliji, pa u provod na splav „Akapulko“. Uživale smo u slobodi i konačno smo mogle da se ispričamo. Nije vodila Baneta, on nije ni želeo da dođe, a uostalom, to je bilo pravi ženski izlazak. Prelepo nam je bilo.
U vašem stanu dominiraju antikviteti.
Da li ste vezani za sestru Minu i vaše sestričine?
- Veoma sam vezana za njih. Obožavam sestričine Jelenu i Nataliju, i njihove mališane. Jelena živi u Njujorku i ima bebu od pet meseci, Kaju. Sa Natalijinim sinovima Urošem i mlađim Vukašinom obožavam da provodima vreme. Najradije ih vodim u šetnju, oni mi uveseljavaju život. Trogodišnji Uroš je mali Rak, isto kao i ja, divno je dete. Često mu neštočitam . Kada sam izašla iz izolacije, sačekala me je Uroševa poruka na mobilnom telefonu sa pitanjem: „Kada ćeš da izađeš pa da se igramo?“ Gledao je emisiju i stalno nešto pitao roditelje za mene. Jedva sam čekala da ga vidim. Kad god mi je bilo teško na „Farmi“, setila sam se njega. Pre nego što je počeo rijaliti-program bila sam sa Urošem na letovanju koje je trajalo mesec dana. Moja sestra ima vikendicu u Boki Kotorskoj.
Kako su članovi vaše porodice reagovali na vaše vladanje na „Farmi“?
Zašto ste se sukobili više puta sa makedonskim šoumenom Bokijem?
- Da bih pokazala svima da ga se jedina ne bojim. Ostali učesnici su ga se plašili, pa su pazili da ne uđu u konflikt s njim. Srela sam ga posle u studiju pa mi je dobacivao. Na finalu mi je govorio ružne stvari. Svašta sam mu rekla tokom trajanja rijalitija. Shvatila sam kakav je čovek i nisam ga poštovala. Iz čista mira me je napala i Eva Ras koja mi je izgovorila najstrašnije reči iz čista mira. Jedan dan sam bila u šoku, a posle sam samo shvatila da je više ne poštujem. Veliko životno iskustvo za mene je bilo učestvovanje u ovom šou-programu. O tome ću uskoro početi da pišem knjigu. Radni naslov je „Hajde da se lažemo“.
Koliko su vam prijale obične stvari posle izolacije na „Farmi“?
- Jedva sam čekala da izađem napolje i uživam i najobičnijoj kafi. Što bi rekla Eva Ras, sve mi izgleda superluksuzno. Koliko sam se uželela najobičnijih stvari najbolje govori podatak da sam juče fotografisala najobičniji kapućino koji sam poručila u kafiću. Uživam u svemu - od sedenja u kući sa prijateljima do izlazaka, pa i u najobičnijoj vožnji. Volim vikendom da odem negde na izlet, prija mi da sa prijateljicama otputujem van grada.
Jeste li bili u šopingu?
Šampanjac je lajtmotiv vašeg života, zar ne?
- Volim da pijem penušavac, ali on ima i simboliku - najbolje od života što čovek može da uzme predstavlja šampanjac njegovog životnog puta. To je moj pogled na svet koji sam prikazala u knjizi „Šampanjac mog života“.
Na „Farmi“ ste mesili hleb, a kod kuće da li kuvate?
- Ne kuvam svaki dan, ali se trudim da imam uvek nešto skuvano, jer pazim šta jedem. Ne volim kupljenu, gotovu suvu hranu. Obično kuvam povrće sa mesom, bez masti. Odlično mesim hleb pa ponekad pravim hleb od mešanog crnog, ražanog i heljdinog brašna.
Da li je za vašu dobru lniju zaslužna sprava za nordijsko skijanje koju imate u kući?
Bili ste udati za advokata deset godina. Kakav je danas vaš stav o bračnoj zajednici?
- Klasičan brak mi više ne bi odgovarao, više bih volela vezu u kojoj bi svako imao svoj život. To je za mene bolja varijanta, jer mi trebaju sloboda, prostor i vreme koje bih posvetila sebi. Pre svega, svom pisanju, a onda i mojim emisijama, putovanjima i druženju sa prijateljima. Jako sam vezana za prijateljice.
Koliko vam je ljubav važna u životu?
- Najvažnija posle prijateljstva. Umem da negujem drugarstvo.
Osećate li se nekompletno kada nemate emotivnog parnera?
Da li ste imali emotivnu vezu pre ulaska na imanje i kakav je vaš trenutni emotivni status?
- Neću o tome više da govorim javno, jer sam pogrešila što sam ranije pričala o svojim vezama.
Vaš bivši partner Milutin Popović Zahar vas je prilično negativno komentarisao kada ste ušli na „Farmu“.
- On je veoma duhovit čovek. Imali smo lepu vezu. Vrhunski je intelektualac i vrlo talentovan čovek. Moj period života sa njim je bilo veoma lep i o njemu mislim sve najlepše iako ga nisam videla više godina.
Ni posle učešća u „Farmi“?
- Ne. Nismo se sreli ni pre ni posle „Farme“.
Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andreja Damnjanović
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)