Sastojci:
Za koru:
- 120 g putera
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 200 g brašna
Za fil:
- 8 listova želatina
- 2,5 dl mleka
- 200 g šećera
- 4 žumanceta
- rendana kora limuna
- 5 dl slatke pavlake
- 500 g švapskog sira
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca, te ih umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti puter koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, žumanca, šećer i brašno.
3. U umućenu masu dodati sneg od belanaca i polako promešati.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu masu i peći je 20 minuta u zagrejanoj rerni na 175 C.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi i preseći je poprečno na dva dela kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Želatin potopiti u vodu prema uputstvu sa kesice, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. U ohlađenu masu umešati šlag od slatke pavlake i švapski sir, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil, poravnati, zatim prekriti drugom korom i staviti u frižider da se stegne.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko stegnute torte.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)