Sastojci:
- 4 srednja krompira
- 100 g pečenice
- 100 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
- 100 g majoneza
- 1 dl pavlake
- 2 kisela krastavca
- ulje
- so
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U posudi za mešenje sjediniti pasirani krompir, pečenicu, kačkavalj, jedno jaje, peršun, 50 g brašna i 50 g prezli. Dodati začine po ukusu te sve sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete. Uvaljati ih u preostalo brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno sjediniti majonez i pavlaku, dodati rendane kisele krastavce i promešati.
6. Pržene krokete preliti sosom od majoneza.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)