Za kore:
- 8 belanaca
- 16 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 4 pune kašike brašna
Za fil:
- 5 dl mleka
- 4 kašika gustina
- 8 kašika šećera
- 2 vanil-šećera
- 8 žumanaca
- 250 g margarina
- 125 g šećera u prahu
- 150 g ”pti ber” keksa
- 100 g bele čokolade
- 100 g mlevenog lešnika
Za dekoraciju:
- 4 dl slatke pavlake
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 4 belanceta sa 8 kašika šećera u čvrst šam.
3. U pravougaonom plehu na 200 ºC ispeći koru. Na isti način ispeći još jednu koru. Pečene kore preseći napola da se dobiju četiri kore.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 3 kašike šećera i vanil-šećer te kuvati dok ne proključa.
2. Preostalo mleko umutiti sa gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Posebno sjediniti žumanca sa 5 kašika šećera i umutiti mikserom.
4. Odvojeno umutiti omekšao margarin i šećer u prahu.
5. Sjediniti ohlađeni fil od mleka sa umućenom smesom od žumanaca i smesom sa margarinom te dobro izmešati.
6. Dobijeni fil podeliti na tri dela, u prvi deo dodati izlomljeni keks, u drugi rendanu belu čokoladu, a u treći pečene, mlevene lešnike.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati filom od keksa i preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil od lešnika i preklopiti trećom korom. Na kraju premazati filom od bele čokolade i završiti četvrtom korom.
2. Tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)