Za koru:
- 8 belanaca
- 200 g šećera
- 50 g kokosovog brašna
- 100 g mlevenog maka
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Za fil:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 200 g margarina
Ostali sastojci:
- 150 g ”pti ber” keksa
- 3 dl mleka
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
1. Belanca umutiti sa malo soli i šećerom u čvrst sneg.
2. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, kokos i mak pa polako promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od vanile i poravnati.
3. Čokoladu sjediniti sa 50 g margarina i otopiti na pari. Potom preliti preko ”pti ber” keksa i ostaviti da se ohladi.
4. Kada se kolač ohladi, iseći ga na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)