Kolač sa makom

Kolač sa makom

Autor: | 25/01/2014

0

Za koru:

  • 8 belanaca
  • 200 g šećera
  • 50 g kokosovog brašna
  • 100 g mlevenog maka
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 7 dl mleka
  • 200 g margarina

Ostali sastojci:

  • 150 g ”pti ber” keksa
  • 3 dl mleka
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

1. Belanca umutiti sa malo soli i šećerom u čvrst sneg.
2. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, kokos i mak pa polako promešati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.

Fil:

1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.

Finalni postupak:

1. Koru premazati filom od vanile i poravnati.

2. Zatim ”pti ber” keks natapati u mleko i njime prekriti fil.
3. Čokoladu sjediniti sa 50 g margarina i otopiti na pari. Potom preliti preko ”pti ber” keksa i ostaviti da se ohladi.
4. Kada se kolač ohladi, iseći ga na kocke.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još