Sastojci za 6 osoba:
Testo:
• tri jaja
• dva decilitra mleka
• 200 g brašna
• kesica praška za pecivo
• pola kašičice soli
Slatki fil:
• jedna jabuka oljuštena i očišćena od koštica
• jedna kruška oljuštena i očišćena od koštica
• 50 g stonog margarina
• četiri kašike kristal-šećera
• kašičica cimeta
• šećer u prahu
U većoj činiji mikserom umutiti jaja, margarin i so. Dodati mleko, pa ponovo sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i nastaviti sa mućenjem sve dok se ne dobije ujednačena masa. Gustina testa trebalo bi da je za nijansu gušća od domaćeg testa za palačinke.
Za fil u manjoj šerpi rastopiti margarin i kristal šećer. Dodati cimet, jabuke i kruške isečene na listiće. Sve krčkati nekoliko minuta na umerenoj temperaturi, preciznije dok voće ne omekša.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Sipati u nju testo, pa ga ravnomerno rasporediti. Po njemu poređati listiće jabuke i kruške. Peći u pećnici zagrejanoj na 200° C dvadeset minuta.
Prilikom serviranja slatku palačinku, po želji, posuti prah-šećerom ili medom i cimetom.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)