Mnogi pripadnici jačeg pola će na prvi bol u glavi zgrabiti lek i čekati da hemija učini svoje. Ali, ako vam nije pri ruci tableta ili ne želite da pijete lekove, postoje prirodni načini da olakšate bol.
Potrudite se da u kući uvek imate nešto od sledećih stvari: đumbir, led, esencijalna ulja.
Čaj od đumbira ćete napraviti tako što ćete dodati 3,4 kriške korena ove biljke u pola litra vode. Sačekajte da proključa, skinite sa ringle i ostavite da odstoji pola sata. Đumbir sprečava formiranje prostaglandina, koji su odgovorni za upalu.
Druga varijanta je da na čelo stavite led, jer sužava krvne sudove koji pritiskaju nervne završetke i uzrokuju bol. Da se ne biste ukvasili, prethodno umotajte led u peškir. Ako ste ostali bez leda, iskoristite smrznuto povrće iz zamrzivača.
Ulje ruzmarina može biti prva pomoć protiv glavobolje, jer deluje kao ibuprofen. Utrljajte nekoliko kapi na čelo i slepoočnice, nežno masirajte i sedite desetak minuta u tišini.
Probajte i da potopite noge u vruću vodu, što će smanjiti pritisak u krvnim sudovima u glavi. Još bolji efekat dobićete ako u vodu stavite malo ulja lavande i duboko dišete za vreme tretmana.
Pročitajte još
Uskrs kod Marića i Vesne obeležili raskoš, jaja i posebna poruka
Dom Vesne Radusinović i Milomira Marića danas izgleda ovako
20/04/2025
Saznajte višeIdealna praznična poslastica: Seka Aleksić bez ove torte ne može da zamisli Uskrs
Torta Seke Aleksić oduševila, ovaj recept morate isprobati
20/04/2025
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs?
20/04/2025
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte višeŠta sa starom čuvarkućom? Postoji mnoštvo običaja, ali ovo nikako ne radite
Čuvarkuća se čuva cele godine, a kada ofarbate novo jaje ovo nikako ne smete da uradite
19/04/2025
Saznajte višeNa Veliki petak pravi vernici ovo POVRĆE nikako ne jedu
Veliki petak je dan kada hrišćani poste
18/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)