Većina žena brine o nezi kose, kupuje ili pravi različite preparate za zaštitu i pravilnu negu, ali sve do jedne prave jednu fatalnu grešku.
Na izgled kose utiču mnogi faktori, među kojima su i način na koji je peremo i sušimo.
Većina žena brine o nezi kose, kupuje ili pravi različite preparate za zaštitu i pravilnu negu, ali sve do jedne prave jednu fatalnu grešku, koja im uništava kosu!
Reč je o trljanju kose peškirom u cilju prosušivanja i umotavanju kose u peškir.
- Peškiri su previše grubi, pa oštećuju kosu ukoliko je trljate njim, a podjednako štetno je i uvijanje i stiskanje mokre kose u peškir - otkriva frizerka holivudskih zvezda, Mona Everet i dodaje da će i najzdravija kosa izgledati užasno nakon ovakvog trertmana.
Njen savet broj jedan jeste da umesto peškira koristite čistu, veću pamučnu majicu.
- Trljanje peškirom može dodatno da pogorša već ispucale krajeve, ali i da izazove oštećenja po čitavoj dužini vlasi. Prvi znaci da vam je kosa oštećena jesu suvi krajevi i nemogućnost oblikovanja kose - ističe ona i dodaje da, ako ste kosu doveli u takvo stanje, dodatna hidratacija odgovarajućim preparatima obavezna.
Dakle, zaboravite na peškir. Operite kosu na uobičajen način, a prosušite je pamučnom tkaninom.
Takođe, izbegavajte prečesta feniranja, peglanja i stilizovanje aparatima koji moraju da se greju.
Pročitajte još
Ovde stanuju stihovi: Zavirite u zlatiborsko utočište Ljubivoja Ršumovića
Kuća Ljubivoja Ršumovića na Zlatiboru je simbol pripadanja
21/04/2025
Saznajte višeUskrs kod Marića i Vesne obeležili raskoš, jaja i posebna poruka
Dom Vesne Radusinović i Milomira Marića danas izgleda ovako
20/04/2025
Saznajte višeIdealna praznična poslastica: Seka Aleksić bez ove torte ne može da zamisli Uskrs
Torta Seke Aleksić oduševila, ovaj recept morate isprobati
20/04/2025
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs?
20/04/2025
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)