Pripremate svečanu večeru i pomalo strepite jer će doći zahtevni gosti skloni kritici... Primenite savete svetskog stručnjaka u oblasti dekoracije stola Vilijema Hensona, koji otkriva kako ćete da impresionirate i najveće snobove. Za početak, stolnjak bi trebalo da bude snežno bele nijanse ili u nežnom bež tonu.
- Crna boja na stolu ne dolazi u obzir, moderni tanjiri kvadratnog oblika mogu da prođu u restoranu, ali u atmosferi doma su nedvosmislena potvrda lošeg ukusa - kategoričan je Henson.
Dakle, okrugli tanjiri su osnova ako želite da trpeza izgleda lepo i svečano, a zatim pređite na čaše. Pivo se, prema mišljenju ovog stručnjaka, ne poslužuje za večerom, već isključivo vino. Čaše ne smeju biti prevelike, jer deluju pretenciozno. Ovde važi pravilo da je manje više, posebno ako se tokom obroka gosti služe sa više vrsta vina.
Kada pravite svečani ručak, zaboravite na dekorativne sveće, jer su one "rezervisane" samo za večeru. Ali, vodite računa da budu bez arome i lepo postavljene u svećnjak. I za kraj, nipošto nemojte da koristite papirne salvete, već nabavite lanene, savetuje Henson.
Pročitajte još
Treba vam posni namaz za palačinke koji deca obožavaju? Seka Aleksić ima provereno dobar recept
Posni namaz Seke Aleksić za palačinke će vas oduševiti
30/03/2025
Saznajte višeNevena Božović godinama živi u hotelu, raj u Crnoj Gori, tek da vidite pogled iz spavaće sobe
Dom Nevene Božović na moru
30/03/2025
Saznajte višeRecept Slavice Rokvić za pitu od samo 4 sastojka, posno, zdravo i slasno
Posna pita po receptu Slavice Rokvić prirpema se od četiri sastojka
30/03/2025
Saznajte višeHilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)