Pripremate svečanu večeru i pomalo strepite jer će doći zahtevni gosti skloni kritici... Primenite savete svetskog stručnjaka u oblasti dekoracije stola Vilijema Hensona, koji otkriva kako ćete da impresionirate i najveće snobove. Za početak, stolnjak bi trebalo da bude snežno bele nijanse ili u nežnom bež tonu.
- Crna boja na stolu ne dolazi u obzir, moderni tanjiri kvadratnog oblika mogu da prođu u restoranu, ali u atmosferi doma su nedvosmislena potvrda lošeg ukusa - kategoričan je Henson.
Dakle, okrugli tanjiri su osnova ako želite da trpeza izgleda lepo i svečano, a zatim pređite na čaše. Pivo se, prema mišljenju ovog stručnjaka, ne poslužuje za večerom, već isključivo vino. Čaše ne smeju biti prevelike, jer deluju pretenciozno. Ovde važi pravilo da je manje više, posebno ako se tokom obroka gosti služe sa više vrsta vina.
Kada pravite svečani ručak, zaboravite na dekorativne sveće, jer su one "rezervisane" samo za večeru. Ali, vodite računa da budu bez arome i lepo postavljene u svećnjak. I za kraj, nipošto nemojte da koristite papirne salvete, već nabavite lanene, savetuje Henson.
Pročitajte još
Recept Slavice Rokvić za posne paprike, njena porodica ih obožava
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/11/2024
Saznajte višeRokija su žene obožavale, a danas najbolji dasa iz Srećnih ljudi izgleda ovako FOTO
Roki iz Srećnih ljudi danas
23/11/2024
Saznajte višeNeda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)