Sastojci za 2-4 osobe:
• 40 g brašna
• veće jaje
• 100 ml mleka
• malo ulja, za prženje
ZA FIL:
• pakovanje hrskave aromatične pačetine od 550 g, spremne za pripremu u pećnici
• četiri oljuštena mlada crna luka
• 50 g krastavca
• 75 ml sosa na bazi šljiva ili hoisin sosa (koji je često sastavni deo pakovanja u kome se nalazi pačetina)
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih. Pačetinu izručite na pleh za pečenje i pecite oko četrdeset minuta. Za to vreme iseckajte mladi crni lik na komade veličine pet centimetara, pa ištrickajte svaki deo, potopite ga u hladnu vodu i ostavite da odstoji u frižideru. Krastavac prepolovite po dužini, uklonite semenke i fino iseckajte na štapiće. Odložite na stranu.
Izvadite pačetinu iz rerne i položite na dasku. Koristeći dve viljuške, pažljivo razdvojite meso od kostiju i fino ga iseckajte, a možete da zadržati i kožicu. Ocedite crni luk, koji se ukovrdžao. Zatim pripremite testo za palačinke.
U većoj posudi sjedinite brašno, so i jaje. Dodajte polovinu pripremljene količine mleka i dobro umutite kako bi masa bila bez grudvica. Dodajte preostalu količinu mleka i nastavite da mutite sve dok se ne formira žitka masa. Ukoliko želite, smesu možete da izručite u procesor za hranu da bi bila ujednačenija. Testo preručite u lončić.
Zagrejte teflonski tiganj, sipajte malo ulja u centralni deo, pa ga uz pomoć kuhinjskog papira razvucite po dnu posude. Izručite malu količinu testa, pa brzo raširite po celoj površini tiganja. Potrebno je da smesa bude ravnomerna i tanka. Pržite minut-dva dok ne poprimi zlatnu boju. Prevrnite palačinku, pa pržite još minut-dva, da bi i druga strana dobila zlatnu boju. Preručite u tanjir, prekrijte folijom i postarajte se da palačinke ostanu tople. Na isti način pripremite još tri palačinke od preostalog testa.
Nafilujte palačinke sa po jednom kašičicom sosa od šljiva ili hoisin sosa. Ostavite dva i po centimetra široke trake od pačetine prema središnjem delu, odozgo postavite izdanke mladog crnog luka i krastavac. Presavijte dve strane preko mesa, pa uvijte palačinke da ne bi iscurio fil. Poslužite ih kao predjelo ili lagani obrok, uz dodatak veće količine sosa.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)