Kremasti mafini

Kremasti mafini

Autor: | 02/10/2015

0

SASTOJCI ZA 15 MAFINA:

• 270 g običnog brašna

• pola kašičice narendanog svežeg muskatnog oraščića
• pola kašičice cimeta
• tri četvrtine kašičice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 200 g proizvoda Lurpak Baking (mešavina maslaca i ulja uljane repice, obogaćena mlečnim kulturama)
• 220 g kristal šećera
• dva veća jaja
• 75 g krupnije seckanih pekana (američki orah), plus dodatna količina za dekoraciju
• 300 ml pirea od prezrele banane
• sezonsko jestivo cveće, banana čips i osušeni kokos za dekoraciju prema želji

ZA GLAZURU OD KREM-SIRA:

• 125 g proizvoda Lurpak Baking
• 200 g tvrdog krem-sira oceđenog od tečnosti
• 250 g prosejanog šećera u prahu
• kašičica ekstrakta vanile

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih i blago podmažite petnaest kalupa za mafine. Prosejte zajedno brašno, začine, prašak za

pecivo i so. Umutite mikserom Lurpak Baking i šećer da dobijete svetlu i pufnastu smesu, tako što ćete početi sa slabijom brzinom, postepeno je povećavajući. Dodajte jaja i nastavite da mutite dva minuta.

Polako dodajte suve sastojke, da se formira gusto, glatko testo, a zatim umešajte iseckane pekane i pulpu od banane, pa podelite smesu na kalupe.

Preko svakog mafina stavite seckane pekane i pecite na sredini rerne dvadesetak minuta, da zabodeni štapić u centar kolača izvadite čist. Pečene izvadite iz rerne i ostavite ih u kalupima još deset minuta, pa ih preručite na kuhinjsku rešetku da se ohlade.

Za pripremanje glazure mutite Lurpak Baking pet minuta, dodajte krem-sir i mutite još dva minuta, da se sastojci sjedine i formiraju ujednačenu masu. Možete da dodate i 50-100 g šećera u prahu ukoliko želite čvršću glazuru.

Svaki mafin prelijte glazurom, pa ukoliko želite, odozgo stavite pekane, jestivo cveće, banana čips ili osušeni kokos.

Poslasticu možete da poslužite mališanima za užinu ili kao desert.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / Thinkstockphotos
Tagovi: mafini recepti

Pročitajte još