Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 1 dl mineralne vode
– prstohvat sode bikarbone
– 2 kašike brašna
– mešavina začina, ulje
– 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 40 min.
4. Od umešene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)