Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 1 dl mineralne vode
– prstohvat sode bikarbone
– 2 kašike brašna
– mešavina začina, ulje
– 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 40 min.
4. Od umešene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)