3 čena belog luka
500 g paradajza
2 kašike maslinovog ulje
so
biber
šećer
8 kora za lazanje
1/2 crvene paprike
1/2 žute paprike
malo peršuna i majčine dušice
300 g mladog sira
šargarepa
tikvica
80 g rendane gaude
Priprema:
1. Oljuštite i iseckajte crni i beli luk. Operite i prepolovite paradajz, pa sredinu izrendajte a kožu bacite.
2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte iseckan luk. Blago propržite pa dodajte paradajz. Kuvajte oko 10 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sasvim šećera.
3. U velikoj posudi kuvajte kore za lazanje 5 minuta. Prohladite u hlanoj vodi, pa procedite.
4. Operite paprike, očistite od semenki i isecite na kockice. Usitnite i peršun i majčinu dušicu. U posebnoj posudi promešajte sir, začine i paprike. Posolite i pobiberite.
5. Operite tikvicu i šargarepu. Isecite u tanke uzdužne prutiće.
6. Prepolovite uzdužno kore za lazanje. Na svaku traku testenine stavite šargarepu i tikvicu, pa preko smesu sa sirom i paprikama i urolajte.
7. Rolnice stavite u pleh za pečenje. Prelijte sosom od paradajza i pospite rendanom gaudom.
8. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)