Iskoristite sezonu ukusnih nektarina i uživajte u sočnoj poslastici.
Sastojci:
4 jaja
4 šoljice male brašna
1 šoljica šećera za biskvit i 4 kašike za pudung
2 puding od vanile
100 g margarina
1 šoljica mleka
1/2 l mleka za puding
2 šoljice mleka
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
300 g zrelih nektarina
200 g šlaga
malo crne i bele čokolade za ukrašavanje
1/2 kesice praška za pecivo
malo crne i bele čokolade (oko 50 g)
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, a zatim i ulje mleko, brašno i prašak za pecivo, sve dobro ali lagano izjednačiti i peći u kalupu prečnika 28 cm oko 15 minuta da porumeni.
3. Kad se prohladi, preseći na pola pa svaku polovinu natopiti šoljicom mleka pomešanom sa vanilinim šećerom.
4. Skuvati puding u mleku ohladiti i u njega ubaciti umućen margarin. Izjednačiti kremu i premazati jednu polovinu biskvita. Na kremu ubaciti oko 300 grama zrelih mekanih i oljuštenih nektarina i pritisnuti u kremu. Odozgo poklopiti drugom polovinom biskvita i premazati umućenim šlagom. Preko šlaga izrendajte belu i crnu čokoladu i kolač ostavite da se hladi pre služenja.
Pročitajte još
Recept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Recept Marije Veljković za kolač iz šolje
29/10/2024
Saznajte višeIzložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
Izložba ART&HOME u AFI Home Skyline - Gde se umetnost susreće sa društvenom odgovornošću
28/10/2024
Saznajte višeI sladak obrok može biti zdrav: Doručak Danijele Dimitrovski je najbolji primer
Doručak Danijele Dimitrovske za energičan početak dana
28/10/2024
Saznajte višeMesto gde Luka caruje: Gagi na Zlatiboru sagradio raj za unuka FOTO
Vikendica Gagija Jovanovića na Zlatiboru je njihovo omiljeno mesto
27/10/2024
Saznajte višeSveta Petka jedan greh ne oprašta, ovaj običaj danas morate ispoštovati
Danas je Sveta Petka, ovo nikako nemojte raditi
27/10/2024
Saznajte višeKako je Adrijana Lima smršala 20 kilograma i vratila stari sjaj?
Adrijana Lima smršala dvadeset kilograma i ponovo blista
26/10/2024
Saznajte više
Komentari (0)