Sočan kolač sa nektarinama

Sočan kolač sa nektarinama

Autor: | 14/08/2015

0

Iskoristite sezonu ukusnih nektarina i uživajte u sočnoj poslastici.

Sastojci:

4 jaja
4 šoljice male brašna
1 šoljica šećera za biskvit i 4 kašike za pudung
2 puding od vanile
100 g margarina
1 šoljica mleka
1/2 l mleka za puding
2 šoljice mleka
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
300 g zrelih nektarina
200 g šlaga
malo crne i bele čokolade za ukrašavanje
1/2 kesice praška za pecivo
malo crne i bele čokolade (oko 50 g)

Priprema:

1. Uključiti rernu na 200 stepeni.

2. Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, a zatim i ulje mleko, brašno i prašak za pecivo, sve dobro ali lagano izjednačiti i peći u kalupu prečnika 28 cm oko 15 minuta da porumeni.

3. Kad se prohladi, preseći na pola pa svaku polovinu natopiti šoljicom mleka pomešanom sa vanilinim šećerom.

4. Skuvati puding u mleku ohladiti i u njega ubaciti umućen margarin. Izjednačiti kremu i premazati jednu polovinu biskvita. Na kremu ubaciti oko 300 grama zrelih mekanih i oljuštenih nektarina i pritisnuti u kremu. Odozgo poklopiti drugom polovinom biskvita i premazati umućenim šlagom. Preko šlaga izrendajte belu i crnu čokoladu i kolač ostavite da se hladi pre služenja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Thinkstock hellomagazin

Pročitajte još