Iskoristite sezonu ukusnih nektarina i uživajte u sočnoj poslastici.
Sastojci:
4 jaja
4 šoljice male brašna
1 šoljica šećera za biskvit i 4 kašike za pudung
2 puding od vanile
100 g margarina
1 šoljica mleka
1/2 l mleka za puding
2 šoljice mleka
1 vanilin šećer
1 šoljica ulja
300 g zrelih nektarina
200 g šlaga
malo crne i bele čokolade za ukrašavanje
1/2 kesice praška za pecivo
malo crne i bele čokolade (oko 50 g)
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, a zatim i ulje mleko, brašno i prašak za pecivo, sve dobro ali lagano izjednačiti i peći u kalupu prečnika 28 cm oko 15 minuta da porumeni.
3. Kad se prohladi, preseći na pola pa svaku polovinu natopiti šoljicom mleka pomešanom sa vanilinim šećerom.
4. Skuvati puding u mleku ohladiti i u njega ubaciti umućen margarin. Izjednačiti kremu i premazati jednu polovinu biskvita. Na kremu ubaciti oko 300 grama zrelih mekanih i oljuštenih nektarina i pritisnuti u kremu. Odozgo poklopiti drugom polovinom biskvita i premazati umućenim šlagom. Preko šlaga izrendajte belu i crnu čokoladu i kolač ostavite da se hladi pre služenja.
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)