Napravite hrskave keksiće kojima urme daju poseban ukus.
Sastojci
- 180 g ovsenih pahuljica
- 175 g urmi (bez koštica)
- 1/3 šolje ulja
- kašičica ekstrakta vanile
Priprema
1. Zagrejte rernu na 175 C.
2. U velikoj posudi ispasirajte banane, pa im dodajte ovsene pahulje, ulje, ekstrakt vanile i iseckane urme. Sve dobro promešajte i ostavite smesu da odstoji 15 minuta.
3. Kašikom vadite kolačiće i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Pecite kolačiće 20 minuta u zagrejanoj rerni.
Pročitajte još
Hilandarski kolač: Nekoliko sastojaka, malo vremena, savršen za dane posta
Posni kolač koji se lako priprema ili Hilandarski kolač
27/03/2025
Saznajte višeProglašeno najlepše ime na svetu, Srbi ga obožavaju
Najlepše ime na svetu za devojčice zvuči prelepo na svim jezicima
25/03/2025
Saznajte višeStigao je King Desire – senzacija na štapiću
Povodom 30. rođendana Frikom predstavio novi ukus sladoleda
24/03/2025
Saznajte višeJeste li probali posni grašak? Slavica Rokvić ima savršen recept
Recept za post iz kuhinje Slavice Rokvić
24/03/2025
Saznajte više20 kg manje bez gladovanja: Evo kako je Nataši Aksentijević to pošlo za rukom
Nataša Aksentijević smršala 20 kilograma
23/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)