Sastojci:
550 g brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 dl mleka
3 veće glavice crvenog luka
250 g mesnate slanine
4 jajeta
2 dl pavlake
2 dl mleka
200 g kačkavalja
so
Priprema:
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, mesnatu slaninu na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crveni luk te i njega kratko propržiti da omekša.
5. Podmazati pleh od rerne i u njega nauljenim rukama rasporediti nadošlo testo. Preko testa naneti fil od slanine i luka.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku pa preliti preko fila. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)