Sastojci:
550 g brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl jogurta
1 dl mleka
3 veće glavice crvenog luka
250 g mesnate slanine
4 jajeta
2 dl pavlake
2 dl mleka
200 g kačkavalja
so
Priprema:
1. Sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Crveni luk očistiti i iseći na rebarca, mesnatu slaninu na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati crveni luk te i njega kratko propržiti da omekša.
5. Podmazati pleh od rerne i u njega nauljenim rukama rasporediti nadošlo testo. Preko testa naneti fil od slanine i luka.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i pavlaku pa preliti preko fila. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Snežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte višeOdržana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa - Kralj lavova“
Održana gala premijera Diznijeve animacije "Mufasa: Kralj lavova“
19/12/2024
Saznajte višeNikoljdan bez glavnog specijaliteta ne može da prođe! Recept Zorice Brunclik ćete odmah isprobati
Brancin po receptu Zorice Brunclik
19/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)