Punjeno mleveno meso

Punjeno mleveno meso

Autor: | 16/07/2015

0

Sastojci:

600 g mešanog mlevenog mesa
300 g šampinjona
8 kolutova šunkarice
8 listova kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
100 g brašna
1 dl belog vina
1 dl pavlake
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
so, biber

Priprema:

1. Mleveno meso sjediniti sa jajetom, prezlama i začinima po ukusu te dobro izmešati.

2. Smesu od mesa podeliti na osam jednakih delova. Od svakog dela oblikovati kuglicu, a potom je nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu.
3. Na svaku pljeskavicu staviti list šunkarice i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
4. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Šampinjone iseći na listove i propržiti na masnoći od mesa. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, dodati pavlaku, senf i začine po ukusu.
6. Posebno umutiti juneću supu sa kašikom brašna i dodati u umak od pečuraka. Na kraju vratiti punjene pljeskavice i kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobila odgovarajuća gustina.

SAVET PLUS:
Za pripremu ovog recepta koristiti sitno mleveno meso (samleveno dva puta).

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin