Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
300 g šampinjona
8 kolutova šunkarice
8 listova kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
100 g brašna
1 dl belog vina
1 dl pavlake
2 dl juneće supe
1 kašika senfa
0,5 dl ulja
so, biber
Priprema:
1. Mleveno meso sjediniti sa jajetom, prezlama i začinima po ukusu te dobro izmešati.
2. Smesu od mesa podeliti na osam jednakih delova. Od svakog dela oblikovati kuglicu, a potom je nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu.
3. Na svaku pljeskavicu staviti list šunkarice i sira, pa meso preklopiti, a krajeve ručno pritisnuti da se slepe.
4. Punjene pljeskavice uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Šampinjone iseći na listove i propržiti na masnoći od mesa. Kada pečurke omekšaju, sipati belo vino, dodati pavlaku, senf i začine po ukusu.
6. Posebno umutiti juneću supu sa kašikom brašna i dodati u umak od pečuraka. Na kraju vratiti punjene pljeskavice i kratko prokuvati na umerenoj temperaturi da bi se dobila odgovarajuća gustina.
SAVET PLUS:
Za pripremu ovog recepta koristiti sitno mleveno meso (samleveno dva puta).
Slične Vesti
Pročitajte još
Od radoznalosti do ozbiljnog ulaganja: zašto kriptovalute postaju deo savremenih finansija
22/12/2025
Saznajte višeZbog velikog interesovanja još jedan koncert Nine Badrić u Sava centru
Koncert Nine Badrić u Sav centru
22/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
22/12/2025
Saznajte višeNovi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)