Projekat pod nazivom CPG & Metro škola kuvanja može se pohvaliti činjenicom da je za tri meseca u Metro HoReCa centru prodefilovalo više od 100 polaznika, od kojih je većina poželela da ponovi svoje kulinarske avanture te su se družili sa nama na raznim temama, od italijanske i balkanske kuhinje, preko vegetarijanskih specijaliteta, morskih plodova, torti i kolača, ukusnih dekoracija da bi naše druženje na završnom času 11. juna obeležili makedonskom kuhinjom koja je veoma specifična i omiljena na ovim prostorima.
Polaznici su na svakom času bili "bačeni u vatru" i uz mnoštvo saveta naših kuvara Uroša Uroševića i Nenada Gizdavića, mogli su odmah da se pokažu u praksi, pripremajući zadate recepture iz određenih tema. Bio je to pun pogodak, sudeći po izjavama naših učesnika, jer su na licu mesta učili, kuvali i na kraju uživali u ukusnim zalogajima koje su sami pripremali, čime je zadovoljstvo bilo još veće. Naravno da ceo ovaj ciklus ne bi bio tako poseban da nije bilo naših prijatelja iz vinarije Tikveš koji su sa paletom svojih vrhunskih vina za svaki čas priređivali sjajno druženje uz prelepe sorte belog i crvenog vina, a na poslednjem času pred letnju pauzu, imali smo priliku da uživamo u Caberneu i Vrancu.
Čast da zatvori ovaj semestar pripala je Petru Vasiću, poznatom guruu internet marketinga, koji je zabliastao i na ovom polju, te nas ne bi začudilo da uskoro dobijemo i našeg Džejmija Olivera.
Na posletku, možemo reći da je atmosfera na svakom času bila izuzetna i da druženje i dalje nema cenu! Rezime naše škole je: Cooking connects people ("Kuvanje spaja ljude")! Voleli bi da nam svoje predloge o željenim temama, kao i o tome šta bi vi voleli da kuvate i naučite u našoj školi, šaljete na adresu [email protected] da bi do jeseni mogli da napravimo interesantan i zanimljiv kalendar za sve vas koji želita da budete deo našeg projekta. Uživajte u čarima leta, odmorite se i vidimo se na jesen kada započinjemo drugi semestar!
Autor: Bojana Šević
Video: Nemanja Maraš
Pročitajte još
Neda Ukraden ima trik za uvijanje sarmi! Ni jedna domaćica se toga nije setila
Trik Nede Ukraden za uvijanje sarmi
21/11/2024
Saznajte višeVinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
Vinska vizija: Hedonistički preplet ukusa i kultura u Beogradu
21/11/2024
Saznajte višeAranđelovdan u domu Živojinovića: Maleni Aleksandar zadužen za sarme FOTO
Sarme Lepe Brene ove godine priprema najslađi kuvar
21/11/2024
Saznajte višeNezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
Saznajte višeDanas je Aranđelovdan, verovanje kaže da jednu stvar nikako ne smete da odbijete
Aranđelovdan, verovanja i običaji
21/11/2024
Saznajte višeSavršena nega - Otkrijte Frosch Zero% za osetljivu kožu! Bez alergena!
Nova Frosch Zero% linija proizvoda
20/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)