Majonez se koristi u pripremi mnogih jela, ali i pored toga, poznat je kao nezdrava namirnica koju treba izbegavati. Evo i zašto...
Kada je u pitanju majonez, ne postoji zlatna sredina. Ili ga smatraju nektarom bogova ili onim što zaista on i jeste: masan sos koji se dodaje u razna jela.
Baš zato predstavljamo vam činjenice koje govore da majonez nije baš tako dobar izbor namirnice:
1. Njegova tekstura je želatinasta
Zahvatite kašiku majoneza iz tegle i obratite pažnju kako on zaista izgleda: Želatinaste je teksture, i nije u potpunosti kremast.
2. Otupljuje druge ukuse
U slučaju da ste preterali u čili začinu, majonez može da smanji ljutinu. Ipak, oni koji ne vole majonez, smatraju da majonez ne daje nikakav specifičan ukus.
3. Koristi se kao vezivo
4. Ne sadrži mnogo hranljivih materija
Majonez je odličan izvor zdravih masti, posebno Omega 3 masnih kiselina, ali on ne sadrži vlakna, proteine ili neke druge materije. To govori da majonez nije preterano zdrava namirnica.
5. Zadržavanje ukusa
Majonez se zadržava u ustima veoma dugo nakon poslednjeg zalogaja, što kod nekih ljudi može izazvati loš zadah.
Izvor: stvarukusa.rs
Foto: freedigitalphotos.net/ by rakratchada torsap
Pročitajte još
Skromno ali za sreću dovoljno: Ovo je kontejner u kojem je Lane Gutović provodio penzionerske dane
Vikendica Laneta Gutovića bila je njegova oaza mira
05/04/2025
Saznajte višeRučak idealan za post na vodi: Omiljeno jelo Nikole Rokvića po receptu njegove supruge Bojane
Posni recept Bojane Barović je preukusan
05/04/2025
Saznajte višeKako ofarbati popucala jaja? Savršena tehnika, niko neće primetiti
Farbanje jaja uz ovu tehniku ćete obožavati
05/04/2025
Saznajte višeRecept Seke Aleksić za posni kolač na vodi, nestaće za tren oka
Recept Seke Aleksić za posni kolač na vodi
04/04/2025
Saznajte višeKaja Žutić na selu napravila raj, iz bašte ne izlazi, kakvo cveće, božur kao naslikan (video)
Kaja Žutić na selu pronašla mir
04/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)