Glumica Sofija Loren izgleda 20 godina mlađe, ona stari sa stilom i trudi se da uvek izgleda negovano i lepo. Ona je otkrila i recept za negu lica koji je sama pravila. I vi sigurno imate te sastojke u svojoj kuhinji.
To je prirodna maska za podmlađivanje a za nju vam je potrebno samo 4 sastojka, a da daje savršene rezultate možete se uveriti gledajući Sofiju.
Ukoliko želite da vaše lice bude zategnuto, blistavo i elastično, potrebni su vam sledeći sastojci:
pola kesice želatina od 10 gr
150 gr kajmaka (mleka, kefira ili jogurta, u zavisnosti od tipa kože)
1 kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)
1 kašičica meda
Ukoliko imate suvu kožu lica, odlučite se za kajmak, dok će normalnom tipu kože više odgovarati mleko ili jogurt. Za masnu kožu preporučuju se kiselo mleko ili kefir.
Sve što je potrebno jeste da rastvorite želatin u kajmaku (ili u drugom kiselomlečnom proizvodu), pa ostavite u frižideru 6 do 8 sati. Nakon toga, blago mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite sa šporeta, pa u smesu dodajte med i glicerin. Dobro promešajte. Sačekajte par minuta da se malo ohladi, pa je nanesite na čisto lice, vrat i zonu dekoltea.
Držite je na koži 20-25 minuta, a potom je uklonite papirnom maramicom, umočenom u mleko. Ostatke maske isperite toplom, pa zatim hladnom vodom.
Ovako pripremljenu masku čuvajte u frižideru 5-7 dana i nanosite je svakodnevno. Ujutro je možete nanositi na lice hladnu, da biste osvežili lice, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj pećnici ili na vodenoj pari) za pojačanje hranljivog efekta. Iznenadićete se novim izgledom vrlo brzo.
https://www.hellomagazin.rs/hello-fashion/modne-vesti/sofija-loren-u-novom-videu-dolce-gabbana/
Pročitajte još
Lolin i Milin omiljeni desert: Recept za puding kocke Kristine Ćetković i u posnoj varijanti
Recept za puding kocke Kristine Ćetković može biti i u posnoj varijanti
22/03/2025
Saznajte višeMesto gde ljubav živi, zavirite u dom Nikole Rokvića i Bojane Barović (foto)
Dom Nikole Rokvića i Bojane Barović odiše toplinom
20/03/2025
Saznajte više
Komentari (0)