Sastojci:
- 400 g mešanih morskih plodova
- 400 g taljatela
- 5 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike maslinovog ulja
- kora od jednog limuna
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Beli luk ispasirati i kratko propržiti na maslinovom ulju. Dodati morske plodove te i njih kratko propržiti.
3. Pred kraj kuvanja dodati parmezan, peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
4. Taljatele obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
5. Obarene taljatele preliti umakom od morskih plodova.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
19/04/2025
Saznajte višeŠta sa starom čuvarkućom? Postoji mnoštvo običaja, ali ovo nikako ne radite
Čuvarkuća se čuva cele godine, a kada ofarbate novo jaje ovo nikako ne smete da uradite
19/04/2025
Saznajte višeNa Veliki petak pravi vernici ovo POVRĆE nikako ne jedu
Veliki petak je dan kada hrišćani poste
18/04/2025
Saznajte višeČivutska jaja: Bojana Stefanović tradiciju ne prekida, ovo je tehnika farbanja njene prababe
Farbanje jaja po starinskom receptu Bojane Stefanović
18/04/2025
Saznajte višeOvde Mila caruje: Vikendica Jelene Bačić Alimpić u okviru nacionalnog parka raj je za dušu
Vikendica Jelene Bačić Alimpić nalazi se na Fruškoj gori
17/04/2025
Saznajte višeZaboravljeni običaj: Zašto se za Uskrs u kuću unosi jorgovan?
Jorgovan za Uskrs treba uneti u dom
17/04/2025
Saznajte više
Komentari (0)