Sastojci:
- 400 g očišćenih gambora
- 180 g tarane
- 400 g pelata paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)