Sastojci:
- 400 g očišćenih gambora
- 180 g tarane
- 400 g pelata paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novogodišnja dekoracija u domu Tamare Dragičević i Petra Benčine kao iz najlepše bajke
Jelka Tamare Dragičević je prelepo ukrašena
22/12/2024
Saznajte višeNugat kuglice po receptu Nine Janković, novogodišnja poslastica koja se topi u ustima
Recept Nine Janković za nugat kuglice obožavaće cela porodica
22/12/2024
Saznajte višeSnežna novogodišnja bajka bez jelke! Deca su bili dekorateri Mirkinog prazničnog doma
Dom Mirke Vasiljević i Vujadina Savića je u pravom novogodišnjem ruhu
21/12/2024
Saznajte višeHONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
HONOR 200 Smart – saveznik za sve zimske avanture
20/12/2024
Saznajte višePosne palačinke spremne za 10 minuta: Bez mleka i jaja, a mekane kao duša
Posne palačinke za celu porodicu
20/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)