Sastojci:
- 400 g očišćenih gambora
- 180 g tarane
- 400 g pelata paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Anica i Lazar otvorili vrata luksuznog doma, jedan deo Ristovski napravio samo za nju
Dom Anice Lazić i Lazara Ristovskog opremljen je minimalistički
13/11/2024
Saznajte višeDan koji slavi emociju, rivalstvo i strast za sportom (18+)
Max Bet sport caffe
12/11/2024
Saznajte višeĐokovićeva vila u Rumi kao iz magazina! Čak su stavili i poseban krov
Vila Novaka Đokovića na Fruškoj gori ostavlja bez daha
12/11/2024
Saznajte višeZa duži život dovoljno je ovoliko koraka dnevno, nikako manje
Broj koraka za zdrav život je ovaj, nikako manje
12/11/2024
Saznajte višeNutricioniste ne sluša i jedno pravilo krši stalno! Dijeta Aleksandre Radović
Dijeta Aleksandre Radović bez gladovanja
12/11/2024
Saznajte višeLjiljana Blagojević i Siniša Kovačević stan u centru Beograda zamenili rajem u Surduku FOTO
Kuća Ljiljane Blagojević i Siniše Kovačevića je oaza mira poznatog para
11/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)