Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa od buta
- 2 kašike džema od šljiva
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g celera
- 3 kašike paradajz pirea
- 100 g pančete
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike gustina
- juneće supe po potrebi
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, a pančetu na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i pančetu, zatim dodati šargarepu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Povremeno dolivati juneću supu po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati džem od šljiva, paradajz pire i mlevenu papriku te doliti vode da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Grešimo svake godine! Ove stvari se ne poklanjaju za krsnu slavu
Pokloni za slavu koji se ne daju domaćinu
14/11/2024
Saznajte višeTajna dobrog izgleda Melanije Tramp? Odgovor krije ishrana po pravilu broja sedam
Dijeta Melanije Tramp sledi pravilo broja sedam
14/11/2024
Saznajte višeAnica i Lazar otvorili vrata luksuznog doma, jedan deo Ristovski napravio samo za nju
Dom Anice Lazić i Lazara Ristovskog opremljen je minimalistički
13/11/2024
Saznajte višeDan koji slavi emociju, rivalstvo i strast za sportom (18+)
Max Bet sport caffe
12/11/2024
Saznajte višeĐokovićeva vila u Rumi kao iz magazina! Čak su stavili i poseban krov
Vila Novaka Đokovića na Fruškoj gori ostavlja bez daha
12/11/2024
Saznajte više
Komentari (0)