Objavio kraj sezone: Novak Đoković bez reketa nekoliko meseci

Objavio kraj sezone: Novak Đoković bez reketa nekoliko meseci

Autor: | 26/07/2017

0

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković koji je na Vimbldonu i najavio moguću pauzu zbog povrede lakta potvrdio je da će propustiti ostatak sezone.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/posle-10-godina-novak-dokovic-vise-nece-biti-u-top-4-na-atp-listi/

-Proći će nekoliko meseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći normalno da treniram. Vimbldon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao. Konstultovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor , rekao je Đoković i najavio saradnju sa Andreom Agasijem sledeće godine.

-Nažalost ovo je odluka koju sam morao da donesem. Vimbldon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao. Konstultovao sam se sa mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala poslednjih meseci. Ovo je tip povrede za koju ništa ne može da pomogne momentalno. Moraš dozvoliti da se sve dešava prirodnim putem. Iskoristiću ovo vreme da se oporavim koristeći drugačije metode rehabilitacije kako bih se vratio na teren što je pre moguće. Proći će nekoliko meseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći da treniram, rekao je Đoković.

-Ovo je veoma teška odluka za mene, ali gledam sve sa pozitivne strane. Sve što se dešava u životu dešava se sa razlogom. Pokušaću da iskoristim ovo vreme najbolje što mogu da ga kvalitetno provedem sa porodicom. Za oko mesec, mesec i po Jelena i ja ćemo uz božju pomoć postati opet roditelji, rekao je Đoković i najavio saradnju sa Andreom Agasijem i sledeće godine.

Da mu je potrebna pauza i duži odmor rekao je i na konferenciji za novinare nakon što je  predao meč čevrtfinala Vimbldona Čehu Tomašu Berdihu.

Loše vesti za Novaka Đokovića: Koliko će naš as morati da odsustvuje sa terena

- Potreban mi je nešto duži odmor, i za telo i za um. Nikada tako nešto nisam imao, od početka sam se držao propisanog rasporeda časova, ali sada ću možda izostati iz narednog polugodišta - priznaje Đoković, koji odlično zna da u individualnom sportu ne postoji zamena, da ne može ni sa kim da zameni dres ili poziciju i da ga pusti da igra umesto njega, bio je iskren najbolji srpski teniser.

Novak Đoković: Ljubav i strast prema sportu me motivišu da igram, nikad neki drugi razlozi

Ortopetski hirirug Zdeslav Milinković nakon analiza Novakove povrede, već je ranije najavio da najbolji srpski teniser neće ušestvovati na US Openu

Brajan Filips nema lepo mišljenje o Novaku: Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda depresivno kao on

Od ponedeljka, prvi put posle deset godina Novak neće biti u Top 4 na ATP listi, što je bilo neminovno nakon što je u maju ostao bez titula u Madridu i Rolan Garosu.

Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty
Tagovi: