Jovan Memedović: U Srbiji je nemoguće snimati o preživljavanju u prirodi

Jovan Memedović: U Srbiji je nemoguće snimati o preživljavanju u prirodi

Autor: | 07/11/2010

0

Popularno lice malih ekrana, novinar, istraživač, putopisac, sportista, Jovan Memedović jedan od retkih koji je uspeo da spoji ljubav, zadovoljstvo, strast i posao, snimio je specijalno dvodelno izdanje svog serijala "Sasvim prirodno“, u kojem je pokušao da preživi u prirodi Srbije i po ko zna koji put osvojio podjednako publiku i kolege. Serijal "Preživeti u Srbiji“, prikazana u protekle dve nedelje na RTS, nastala je, kako je autor izjavio, jer se osetio izazvanim od kolege sa televizije "Diskaveri", novinara Beara Grilsa. Njegov plan je bio da preživi u nedirnutoj prirodi i da pokaže šta raditi i kako se snaći, jer možda nekome i zatreba, piše Kurir. Ovog RTS-ovog sportskog novinara koji se poslednjih godina posvetio putopisnim emisijama o lovu i boravku u prirodi očekivalo je četiri dana i noći spavanje u pećinama, prevozno sredstvo mu je bio kanu, mesto preživljavanja jezero oivičeno strmim stenama, a na meniju su bili - divlje voće, insekti, žabe, ribe... Ali, ne lezi vraže...

Jovan je ubrzo shvatio da je u Srbiji jako teško, gotovo nemoguće, snimati o preživljavanju u prirodi.

- U Srbiji je potpuno moguće preživeti u prirodi. Ovo je pitoma zemlja i u najvećoj divljini lako je pronaći hranu. Najveći problem, to je naš srpski seljak, domaćin. Pa oni ne puštaju da se prođe ni na kilometar od sela, a da se ne svrati. Tako sam usred snimanja imao slučajne susrete koji su nam potpuno pokvarili koncept. Prosto, nisu mi dali da ljudski gladujem. Ja se ubih objašnjavajući da je moj plan preživljavanje, a oni ni da čuju, nego 'ajde svrati na kafu, rakiju, ručak, spavanje! E, zato je to bila nemoguća misija. Da li je ikada iko u Srbiji ostao gladan? Nikad! - objašnjava naš ekspert za preživljavanje u prirodi i dodaje da se tokom snimanja čak i ugojio.

- Ajd što sam preživeo, nego što sam i pridodao koji kilogram. Takoreći, bio sam na domaćoj seoskoj kuhinji. Sve sami ugljeni hidrati: sir, kajmak, pite i pečenja - kaže Memedović.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti