Nakon 15 godina kantri zvezda Šanaja Tvejn se vraća na scenu (video)

Nakon 15 godina kantri zvezda Šanaja Tvejn se vraća na scenu (video)

Autor: | 01/10/2017

0

Kanadska kantautorka Šanaja Tvejn napravila je izuzetno dugu pauzu između albuma "Up!" i novog koji je dobio naziv "Now". Nakon 15 godina kantri zvezda svojim glasom specifične boje podseća publiku na zlatne godine svoje karijere, ali i trijumfalno najavljuje borbu za prevlast na terenu kantri popa.

Na prelasku u novi milenijum pevala je o Bredu Pitu (That Don't Impress Me Much), kritikovala konzumentski način života (Ka-Ching!), nalazila se na listama najlepših pevačica. Ima pet Gremija, tri uzastopna albuma sa dijamantskim tiražom i više od 100 miliona prodatih albuma.

 

Posle 15-godišnje pauze, niza životnih iskušenja, uključujući i razvod i zdravstvene probleme, Šanaja Tvejn predstavlja peti studijski album.

 

Pesme sa izdanja nazvanog Now (Sada) slavna Kanađanka nije samo otpevala, već ih je i napisala, producirala i učestvovala u drugim poslovima u studiju.

U razgovoru za magazin Entertainment Weekly istakla je da je spremna da svoj rad predstavi obožavaocima i da se pesmama u potpunosti posvetila.

Pevačica se 2004. godine povukla s muzičke scene u svoj dom u Švajcarskoj, a u svojoj autobiografiji 2011. je kao razlog za taj potez navela slabljenje glasa.

Kada je bolest pogodila i njen govor, konsultovala se sa stručnjacima koji su otkrili lezije na njenim glasnicama i dijagnostikovali disfoniju koja se pripisuje Lajmskoj bolesti. Šanaja se 2012. godine vratila koncertima, a sada kaže da je povećala opseg svog glasa.

-˜ Otkrila sam neke stvari u svom glasu za koje nisam ni znala da postoje. Nisam ih otkrila ranije jer nisam morala. Kompenzujući ono što nisam mogla da izvedem, slučajno sam otkrila nove elemente svog glasa. Visok je kao i pre, ali sada mogu da izvodim i niže tonove - priča Tvejnova i dodaje da je to bilo vrlo prijatno otkriće.

 

Kantautorka je istakla da jedva čeka da čuje reakcije obožavalaca, da sazna koje su im pesme omiljene i da li su se pronašli u nekoj od njih.

Priznala je da nakon razvoda od supruga, koji joj je bio dugogodišnji saradnik, nije znala gde da počne u snimanju i da joj je za novi album bila potrebna velika hrabrost. Odlučila se na saradnju sa producentima poput Džejka Goslinga koji je poznat po radu sa Edom Širanom i bendom "One Direction".

- Nisam htela da se ograničavam. Kada pišem ne slušam muziku na radiju, ali moj 16-godišnji sin Ejža u svojoj sobi stalno nešto snima. Trenutno mu je najdraža elektronska dens muzika tako da ti zvuci uvek dopiru iz njegove sobe. To je neminovno uticalo i na moje uvo - objašnjava pevačica poreklo modernijih tendencija u novim pesmama.

Na omotu albuma Now Šanaja nosi rukavice sa leopard šarom, što je neka vrsta podsećanja na garderobu koju je nosila u spotu za pesmu That Don't Impress Me Much iz 1997. godine. Komentarišući koliko je taj stilski trik bio nameran, pevačica je otkrila da njen tim uopšte nije planirao da to bude tema, ali da se izbor odlično uklopio.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: šanaja tvejn

Pročitajte još