Zbog ovoga su Bora Čorba i Bajaga jedno drugom rekli zbogom: Izbacio sam ga

Zbog ovoga su Bora Čorba i Bajaga jedno drugom rekli zbogom: Izbacio sam ga

Autor: | 20/08/2024

1

Bora Čorba i Bajaga decenijama grade svoje uspešne muzičke karijere i imaju armiju fanova. Za one koji prate rad muzičara nije nepoznanica da su pre dosta godina nastupali zajedno. 

Ata Images

 

Naime, na samom početku postojanja benda „Riblja čorba” malo ko se seća da je Momčilo Bajagić Bajaga bio deo ovog muzičkog sastava. 

Međutim, zbog jedne situacije Bora Đorđević je odlučio da ga izbaci.

- Imali smo album koji se zvao „Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju”. Popularnost nam je opala, a Bajaga je spasao taj album, dao je puno svojih pesama, ali i sebe na tom albumu.

Pročitajte: Bora Čorba loše, pluća nisu dobro, koncerti Riblje čorbe otkazani do daljeg

Jednostavno, posete više nisu bile onakve na kakve smo navikli, album je proglašen šundom, da bi sada doživeo reizdanje i prestao da bude šund. Prodato je jedva 100.000 primeraka.

To je za nas tada bilo neuspešno i dogovorili smo se da napravimo pauzu - prisetio se Đorđević gostujući u emisiji „Exkluziv”.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Bajaga je tada otišao na letovanje, a onda je bendu stigla ponuda iz Grčke za koncerte.

- Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe.

Ali bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno - ispričao je Bora Čorba.

Pročitajte Ko bi rekao da su u srodstvu - Naša poznata pevačica je sestra Bore Đorđevića

Još jedan težak momenat za muzičara bio je period rata, kada je pomišljao da ostavi mikrofon. Međutim, ljubav publike ga je vratila.

- Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokletih, nekakva depresija.

I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je „Labudova pesma”. Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao.

Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano - ispričao je Bora nedavno.

Privatna Arhiva

 

 

Komentari (1)

Loading
Vlada 19:29 26.08.2024
Odgovori

Ne znam da li postoji novina koja nije objavila "kako su se razišli Bora i Bajaga!!!!" I to je sad već veoma dosadno!!!

Stana Luković F.S. ATAImages / privatni album

Slične Vesti

Najnovije vesti