Bora je izbačen iz čačanske, pa završio V beogradsku gimnaziju, a znate li da je i dalje apsolvent na ovom fakultetu, ocena 8,5?

Bora je izbačen iz čačanske, pa završio V beogradsku gimnaziju, a znate li da je i dalje apsolvent na ovom fakultetu, ocena 8,5?

Autor: | 29/08/2024

0

Obrazovanje Bore Đorđevića mnoge će iznenaditi

Bora Đorđević (71) ovog avgusta bije svoju najveću i najtežu životnu bitku. Lekari u Sloveniji bore se za njegov život, priključen je na respirator i nada da će njegovo zdravstveno stanje biti bolje, ne napušta nikoga. 

Borin život ispunjen je brojnim pričama dostojnim romana. Još u mladosti pokazao je svoj talenat, kao i buntovnički karakter. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačku. Imao je detinjstvo koje je obilovalo ljubavlju prema muzici i umetnosti.

Njegov talenat se rano manifestovao, posebno kroz pevanje i crtanje. Kao mlad, osvojio je nekoliko nagrada za svoje kolaže, ali to nije bilo jedino područje koje ga je zanimalo.

Pročitajte: Dragi Boro, legendo... Oglasio se Vučić nakon nove vesti o rokeru

U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije.

Tada su roditelji, kako bi pobegli od „sramote“ koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd. Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ovo je visoko obrazovanje Bore Đorđevića

Na ovom fakultetu dao je prvu godinu i dva ispita iz druge i shvatio da to nije profesija za njega. Odlučio je da pokuša da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Pročitajte: Bora je "Ostani đubre do kraja" posvetio ovoj poznatoj dami, svirali su joj pesmu čak i kada se udavala za drugog 

Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent, a prosek mu je 8,5.

Bora Čorba legendarnu grupu „Riblja čorba” vodi punih 45 godina.

Antonio Ahel/ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković Antonio Ahel/ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti