Kažu da su oni najveći i najuspešniji zapravo najjednostavniji i najskromniji, a Lionel Mesi je pravi primer te rečenice.
Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, smatra se za najboljeg fudbalera svih vremena a da li ste znali kako izgleda Mesijeva torta za rođendan?
Upravo najjednostavnije moguće i za pripremu i što se izgleda tiče. Rođendani dece, supruge i njegov su dani u godini kada sebi dozvoli neki „slatki greh” pa pojede parče torte.
Fotografija sa 36. rođendana proslavljenog sportiste danima je glavna tema društvenih mreža, te se neretko mogu pronaći pošalice na račun toga kako izgleda Mesijeva torta za divan dan.
Naime, u pitanju je tart sa jagodama koji osvežava i zasladi taman toliko da se ne pretera sa šećerom, a Antonela ga obožava jer je jednostavan za pripremu.
Mesijeva torta - recept ćete već sutra isprobati
A evo recepta kako biste i vi isprobali omiljeni slatkiš najboljeg fudbalera na svetu.
Sastojci:
Testo
200 g brašna
100 g hladnog putera, naseckanog
20 g šećera u prahu
hladna voda, za povezivanje sastojaka
malo soli
Fil
500 ml mleka
3 žumanceta
80 g šećera
30 g kukuruznog brašna
1 štapić vanile
200 ml slatke pavlake (umućene)
2 korpice (500 g) svežih jagoda, skinute peteljke, oprane i prepolovljene
2 supene kašike džema od jagoda ili voćnog želea
Pročitajte: Klubove menja ali ženu nikad - Mesi i prelepa Antonela imaju ljubavnu priču iz bajke, ovo je stvarno retkost
Priprema:
Staviti sve suve sastojke u mikser i izmutiti. Dodati puter i mešati dok smesa ne počne da se mrvi.
Postepeno dodavati vodu i oblikovati smesu u kuglu.
Izmesiti testo par puta i ohladiti u frižideru 1 sat.
Izvaljati testo na debljinu od 3 mm i složiti ga u podmazanu modlu za tart prečnika 26 cm. Izbuškati testo viljuškom.
Prekriti testo papirom za pečenje i posuti pirinčem ili pasuljem da se tart pritisne. Peći 15 minuta na 180°C. Izvaditi pasulj i peći još 5 minuta. Ostaviti testo da se ohladi.
Preseći štapić vanile i dodati ga u mleko. Polako prokuvati mleko kako bi upilo aromu vanile. Umutiti žumanca i šećer, a zatim dodati kukuruzno brašno i dobro sve izmešati da se dobije glatka smesa.
Izvaditi štapić vanile iz mleka i sipati ključalo mleko u smesu jaja uz energično mešanje. Vratiti smesu u šerpu i prokuvati, uz redovno mešanje drvenom varjačom, da se smesa zgusne.
Preliti smesu za fil u činiju i prekriti providnom folijom (folija mora da dodiruje površinu fila kako se ne bi stvorila korica).
Ostaviti smesu da se ohladi. Kada se smesa ohladi, pažljivo umešati pavlaku.
Filom napuniti testo za tart i preko poređati jagode. U maloj šerpi (ili mikrotalasnoj) zagrejati džem i supenu kašiku vode pa krčkati par minuta. Premazati jagode sirupom kako bi dobile lep sjaj.
Slične Vesti
Dragana Katić proslavila 59. rođendan, od njega poklon sija zlatnim sjajem
Rođendan Dragane Katić proslavljen je juče
03/08/2024
Saznajte višePročitajte još
Glava na ramenu, široki osmesi i čvrst zagrljaj... Novi Eminin dečko je ON? FOTO
Dečko Emine Jahović i dalje javnosti nije poznat
22/12/2024
Saznajte višeMarko i Melani otišli korak dalje! Dragana o ovome nije mogla ni da sanja, predivno
Devojka Marka Bijelića je veoma popularna na Instagramu
22/12/2024
Saznajte višeCeca u neviđenom izdanju dočekivala goste za Nikoljdan, kakve su ovo papuče?
Papuče Cece Ražnatović su udobne a efektne
21/12/2024
Saznajte višeJelena Đoković oglasila se posle tragedije, njene reči paraju srca
Tragedija u Zagrebu potresla je region
21/12/2024
Saznajte višeU jeku priče o razvodu, Čedina fotografija sve zbunila, šta je istina?
Razvod Čede Jovanovića ne prestaje da se komentariše
21/12/2024
Saznajte višeOvo nigde nema! Sergej i Kristina Ćetković ovako slave krsnu slavu, niko ne sedi za stolom
Krsna slava Sergeja Ćetkovića je Sveti Nikola
21/12/2024
Saznajte više
Komentari (0)