Poslednja fotografija Rade Đuričin, ništa nije ukazivalo da će biti ovakav ishod

Poslednja fotografija Rade Đuričin, ništa nije ukazivalo da će biti ovakav ishod

Autor: | 04/09/2024

0

Ovaj dan krenuo je loše kada je iz Ljubljane stigla vest da je Bora Đorđević izgubio bitku sa teškom bolešću, da bismo samo nekoliko sati kasnije saznali da je preminula i Rada Đuričin.

Legendarna glumica u večnost je otišla u 91. godini života, a poslednja fotografija Rade Đuričin nastala je pre tri meseca na proslavi njenog jubilarnog rođendana.

Dalibor Danilović

 

Nakon što je doživela moždani udar, nismo imali prilike da je vidimo tako često u javnosti, a njene poslednje fotografije je zabeležila Vesna da Vinča.

- Srećan rođendan, Guru naš! Rada Đuričin napunila 90 godina! Divni Oliver Njego je svojom pesmom uvek okrepi i usreći - napisala je pre dva meseca Vesna de Vinča uz video sa tortom i svećicom.

Na snimku je i Vjera Mujović, koja razdragano peva Radi, a Oliver Njego joj peva na uvce i steže joj ruke.

Glumica Vjera Mujović, Radina koleginica i dugogodišnja prijateljica sa kojom je igrala zajedno u desetinama predstava, neutešna je zbog njenog odlaska.

- Glumile smo zajedno u stotine predstava. Prvo ja kod nje, a onda ona kod mene. Rada je bila pre svega veliki čovek.

Pročitajte: Sin najtraženiji u Holivudu, muž radio na tajnom Titovom projektu - Rada Đuričin porodicu skrivala vešto, niko nije znao

Ona je moja porodica. Ona je bila moja porodica. Posle mame, tate i tetke ona mi je bila sve na svetu - bila je iskrena dramska umetnica.

Nemoguće je nabrojati predstave u kojoj su ove dve velike glumice bile zajedno: „Čovek u čoveku”, „Mala crna haljina”...

 

 

- Ti trenuci našeg razgovora pre predstave i posle predstave kada smo bile najumornije, te kritike, te analize, naše ludosti... Rada je bila najzanimljivija kada smo bile same. Bila je do kraja iskrena. Fantastična!

Bila je u braku sa pionirom nuklearne fizike Dragoslavom Popovićem, sa kojim ima sina Radana. Rada će biti sahranjena u rodnom Vršcu po svojoj želji.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Sandra Perović

Slične Vesti

Najnovije vesti