Poslednje zbogom glumici najlepšeg osmeha, sahranjena Rada Đuričin

Poslednje zbogom glumici najlepšeg osmeha, sahranjena Rada Đuričin

Autor: | 07/09/2024

0

Danas je nešto posle 14 časova sahranje Rada Đuričin na Gradskom groblju u njenom rodnom Vršcu.

Njena poslednja želja bila da bude pokopana u rodnom gradu i da ne bude komemorativnog skupa. Nije održan svečani govor, već je dobila višeminutni apaluz.

Dalibor Danilović

 

Ona sada počiva u porodičnoj grobnici s roditeljima - u narodu omiljeni sveštenik Marinko i supruga mu Mileva.

Sahrani su prisustvovali samo najbliži, kako je i bila njena želja. U Vršac je među prvima stigla i Vesna da Vinča, koja je jedna od poslednjih bila koja je videla legendarnu glumicu.

- Veliko ostrvo radosti putuje danas na nebo. Ne treba mnogo tugovati, jer je Rada ispunila sve svoje želje u životu. Živela je dugo, radosno i srećno. Znala je kako treba da živi i voli. Osmeh je bio njen karakter i izbor.

Znala je mnoge tajne. S njom ćemo tek sada razgovarati i tumačiti njen način života. Bila je veliki mudrac i filozof, a niko nije primetio koliko je imala stila. Uvek je bila svedena. Nosila je crno ili belo.

Pročitajte: Poslednja fotografija Rade Đuričin, ništa nije ukazivalo da će biti ovakav ishod

Bila je i veliki humanitarac. Činila je mnoga dobra dela. Vršac je dobio na nebu još jednom velikana - rekla je Vesna dok su joj se u očima mogle primetiti suze.

Od Rade su došli da se oproste reditelji Ivana Vujić i Ljubiša Ristić, glumci Vjera Mujović, Ivan Bosiljčić i Dragan Bjelogrlić, ali i Lav Pajkić kao državni sekretar u ministarstvu kulture.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić Stefan Tomašević/ATA Images

Slične Vesti

Najnovije vesti