Borina sestra smogla snage da se oglasi: Naš Miliša...

Borina sestra smogla snage da se oglasi: Naš Miliša...

Autor: | 05/09/2024

0

Sestra Bore Čorbe smogla snage da se oglasi

Bora Đorđević preminuo je u 72. godini života nakon 15 dana provedenih u bolnici u Ljubljani, gde su se lekari borili do poslednjeg atoma snage da legendarnog rokera izvuku iz kandži bolesti.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Supruga Dubravka nije se odvajala od Bore do zadnjeg trenutka, sin i ćerka juče su primili vesti o smrti oca i od bola su zanemeli, dok su njegovi zemljaci u Čačku bili zavijeni u crno.

Iz celog sveta stizale su oproštajne poruke, od Bore Čorbe oprostili su se i pevači i glumci i novinari sa kojima je sarađivao, kao i sam državni vrh.

Pročitajte: Ovo je jedina fotografija Borine mame, dobrota se vidi u očima - Objavljeno pismo koje joj je napisao, tužnije ne može

Danas je smogla snage da se oglasi i Borina sestra Bilja Krstić, koja je objavila fotografiju sa bratom uz potresne reči.

- Tužna vest me je zatekla na putu kroz Makedoniju.…Ovih dana imala sam nadu da će se možda desiti čudo, kako si mi u poslednjoj poruci napisao - napisala je Bilja, a zatim podelila pismo glumca Ivana Mihailovića, koji se na orginalan način oprostio sa Borom Đorđevićem.

- Pozdrav pesniku! Teško je. Uvek je teško kada ode pesnik. Radio si šta god si hteo. Niko nije mogao da ti zabrani. Pi*ao si uz vetar.

Nadam se da ćeš se napiti i pevati na sopstvenoj sahrani. Znao si da ovaj život ima krupan nedostatak, jer koliko god da traje, uvek bude kratak.

Ata Images

 

Želim ti da gore negde, u stvari, nisu licemeri i go*nari, da ima neka reka i pored nje lepa trava meka, da sunce izlazi i zalazi, a da svanuća budu bar upola lepa kao ona iznad Crkve Sv. Marka. A mi, što smo još tu, dok budemo tražili odgovor na pitanje da li je ljudski rod zaslužio Nojev brod, gradićemo svoj mali svet i oko njega Kineski zid.

I opet se nadam, druže, da ulaz u neki bolji i pravedniji svet ne kosta više od dva dinara. I kad odeš gore, nemoj više gledati dole, jer videćeš prizore potresne.

Naš Miliša, kako smo ga svi u „Suncokretu” zvali, sada je među zvezdama... to je ona najsjajnija - podelila je sestra Bore Čorbe.

biljakrstic/instagram

 

Inače, sa Biljom Krstić, Bora je nekoliko puta uspešno sarađivao.

Njihova saradnja datira još iz 1975. godine. U tom periodu njih dvoje su bili članovi legendarne akustičarske grupe „Suncokret”.

Ona je to otkrila 2004, kada se pojavila na promociji Čorbinog albuma „Ovde”, na kome je gostovala u uvodnoj pesmi „Mobilni”.

- Da vam otkrijem jednu tajnu, možda i ne znate. Bora i ja smo rođaci. Mi smo brat i sestra. Prema tome, i po toj liniji navijam, a i po onoj drugarskoj - rekla je svojevremeno Bilja Krstić.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images

Slične Vesti

Pročitajte još