Španija na tronu, Srbija mašta: Selektor Luis de la Fuente ima manju platu od Piksija, cifre jasne

Španija na tronu, Srbija mašta: Selektor Luis de la Fuente ima manju platu od Piksija, cifre jasne

Autor: | 05/09/2024

0

Piksijeva plata već neko vreme tema je o kojoj mediji raspravljaju

Fudbalska reprezentacija Španije na krovu je Evrope. Pobedu su nedavno dugo slavili, a već danas odmeriće ponovo snage sa našim momcima.

Večerašnja utakimica Srbija–Španija iščekuje se sa velikim nestrpljenjem, a izabranici Dragana Stojkovića Piksija i Luisa de la Fuentea od 20.45 h odmeriće snage na stadionu „Rajko Mitić” u Beogradu. 

Profimedia

 

Kolika je Piksijeva plata, pitanje je na koje su mediji odmah po završetku Evropskog fudbalskog prvenstva krenuli da raspravljaju. I odgovor do kog su došli šokirao je naciju. 

Naime, u tom momentu Piksijeva plata, verovali ili ne, bila je veća od plate Lusia de la Fuentea. 

Dragan Stojković Piksi (Srbija): 1,4 miliona evra

Luis de la Fuente (Španija): 1,25 miliona evra

Dok je Španija briljirala tokom prvenstva, pobedivši sve svoje protivnike u grupi i na putu do finala savladala velike fudbalske nacije poput Hrvatske, Italije, Francuske i Nemačke, Piksi je sa reprezentacijom Srbije osvojio samo dva boda iz tri meča u grupnoj fazi, uz jedan postignut gol.

Pročitajte: Piksijeva vila na Dorćolu ima 246 kvadrata i tri sprata - U centru luksuzog doma stoji BISTA i to čija!

Luis de la Fuente pokazao je izvanrednu stručnost i sposobnost tokom Evropskog prvenstva, dovodeći Španiju do finala. Njihov put je bio ispunjen izazovima i velikim pobedama, dok je De la Fuente pokazao svoje taktičke veštine i liderstvo.

Da nepravda bude veća, bio je jedan od najslabije plaćenih selektora. Preciznije, prema nekim informacijama, čak 15 trenera je bilo bolje plaćeno od njega.

Photo by Dan Mullan/Getty Images

 

Njegova godišnja plata iznosila je 600.000 evra, dok je predsednik Saveza najavio da će odmah po završetku finala razgovarati sa Luisom de la Fuenteom kako bi mu ponudio daleko više novca.

Navodno, novi uslovi su tri puta bolji do sada, pa će zarađivati 1,8 miliona dolara, uz još izdašnije bonuse koji nisu saopšteni, ali vrlo moguće da se radi o milionskim naknadama u slučaju novih velikih rezultata. Da li je to zaista tako, za sada nema zvaničkih potvrda.

Pročitajte: Vlahović slomljen zbog porodičnih problema, oglasio se Piksi

S druge strane, Dragan Stojković Piksi je, uprkos svojoj visokoj plati, sa Srbijom završio takmičenje na poslednjem mestu u grupi, što je veliko razočaranje za sve ljubitelje fudbala u Srbiji.

Kako će večeras Srbija odigrati meče sa Španijom, bez jakih igrača koji su otkazali svoje učešće, ostaje da vidimo. 

Profimedia

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Redakcija Photo by Lars Baron / Linnea Rheborg Getty Images

Slične Vesti

Najnovije vesti