Ovo je bila poslednja želja Rade Đuričin, porodica će je ispuniti

Ovo je bila poslednja želja Rade Đuričin, porodica će je ispuniti

Autor: | 06/09/2024

2

Rada Đuričin, jedna od najvoljenijih srpskih glumica, preminula je 4. septembra u 91. godini.

Dalibor Danilović

 

Od drage prijateljice i koleginice javno su se oprostile brojne javne ličnosti, ističući kako će im nedostajati njen neponovljiv osmeh i blaga priroda.

Pročitajte: Sin najtraženiji u Holivudu, muž radio na tajnom Titovom projektu - Rada Đuričin porodicu skrivala vešto, niko nije znao

Dugogodišnja članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iza sebe je ostavila brojne uloge po kojima ćemo je pamtiti. Imajući u vidu njene zasluge za umetnost zemlje, mnogi su očekivali da će velika umetnica počivati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Rada Đuričin na večni počinak biće ispraćena u subotu, 7. septembra, na Gradskom groblju u Vršcu. Opelo počinje u 13 h, a sahrana sat vremena kasnije.

Poslednja volja velike glumice bila je da počiva u rodnom Vršcu, u porodičnoj grobnici.

Sandra Perović

 

Skromna je ostala do poslednjeg dana života, pa je tako izrazila želju da ne bude ni komemorativnog skupa.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović najavila je da će Rada Đuričin, za sve što je u životu uradila, dobiti posthumno priznanje – ulicu ili trg u rodnom gradu.

Komentari (2)

Loading
Vera 04:18 07.09.2024
Odgovori

Velika glumica i dama, slava joj! Odlaze bardovi srpskog glumista, jos po koji je ostao i onda - nema vise! Ko ce vas naslediti, dragi glumci, glumcine?! Zar glumcici i glumicice iz ovih otuznih, beskrajnih sapunica i fabrikovanih sex afera, psovaci, politikanti, reklameri i kvizovoditelji, bez ijedne jedine kvalitetne uloge vredne divljenja, za koju bi covek pomislio: bravo, svaka cast, koji dar, koji trud, koja transformacija, koja dikcija, koje pamcenje, koje kretnje...ja ovo ne bih mogao, za ovo se covek treba roditi!?! A Vas cemo, Rado, upravo po svim tim kvalitetima pamtiti, divna glumice i divna zeno, slava Vam!

Eva Čubrović Dalibor Danilović

Slične Vesti